Taksim’de ilk durağı Gezi Parkı oldu

Güncelleme Tarihi:

Taksim’de ilk durağı Gezi Parkı oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2014 06:55

İHSANOĞLU’nun Beyoğlu’ndaki ilk durağı Gezi Parkı oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve MHP Genel Başkan başdanışmanı Abdurrahman Başkan’la birlikte Gezi Parkı’na giden İhsanoğlu vatandaşlarla sohbet etti.

Haberin Devamı

İstiklal Caddesi’nde bir kişinin, “Başbakan dün, ‘Statükoya bekçi arıyorlar’ dedi. Siz statükoya bekçi mi olacaksınız?” sorusu üzerine İhsanoğlu şöyle konuştu: “Efendim ben yine polemiğe girmeyeceğim. Fakat ben devletin birliğine, milletin dirliğine bütünlüğüne bekçiyim. Hak ve hukukun uygulanmasına, kanun hakimiyetine bekçiyim. Ben cumhurbaşkanı andındaki hükümlerin bekçisiyim.”

KADIN CİNAYETLERİ VAHŞETTİR

Ardından Galatasaray’da eylem yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinin yanına giden İhsanoğlu kadınlarla sohbet etti. Platform temsilcisi Gülsüm Kav, “Siz kadınların hayatına sahip çıkan bir Cumhurbaşkanı adayı mısınız?” diye sordu. İhsanoğlu da, “Bu cinayetler insanlık ayıbıdır, vahşettir, durdurmak devletin görevidir. Seçildiğim andan itibaren kadın meselesine ayrı bir önem vereceğim” dedi.

Haberin Devamı

İSTİFANIN DÜŞÜNÜLMESİ GEREKİR

İftar için gittiği Sultagazi Uğur Mumcu Mahallesi’nde Erdoğan’ın istifa edip etmemesi gerektiği sorusunu İhsanoğlu, “Eğer başka seçimler için belediye reisleri kamu görevlileri bakanlar istifa etti ise bunun da düşünülmesi lazım gelir. Yarışların eşit şartlarda olması gerektiği kanaatindeyim” diye yanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!