Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE BURS BAŞVURUSU

İyi günler diliyorum Ayşe Hanım.
Ben Selçuk Üni. 3.sınıf hukuk fakültesinde okuyorum. Doğal olarak ailemden uzaktayım.
Annem apartmanlarda merdiven yıkamacılığı yaparak geçimizi sağlamaya çalışıyor.
Babamı 4 yıl önce kaybettik ve benden küçük 2 kardeşim daha var.
Ben derslerim çok ağır olduğu için sadece yaz tatillerinde iş bulup çalışabiliyorum. Konya, büyükşehir ve sadece zaruri ihtiyaçlarımı karşılamakta bile zorlanıyorum. Kitap alamadığım zamanlar oldu, annemden istemeye çekiniyorum çünkü kardeşlerim de var.
Sizin merhametinize sığınıyorum. En azından kitap masraflarımın karşılanması için ufak bir burs bağlanmasını istiyorum bu satırları yazarken bile utanıyorum şu an.
Allah hepinizden razı olsun dualarımı eksik etmeyeceğim.

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili okurum, okur dostlarımdan sana burs vermek ya da en azından kitaplarını almak isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.
….



KIZIM DAHA 4 AYLIK

İyi günler Ayşe Abla,
Sana bu yazıyı Manisa’dan yazıyorum ve yazarken yerin dibine geçiyorum.
İsmim gizli kalırsa sevinirim abla. Ben 28 yaşında güvenlik görevlisiyim. 2 yıllık evliyim ve bir tane dünya tatlısı bir kızım var, 4 aylık henüz.
en bastan anlatıyorum size biz 3 kardeştik, 2000 yılında babamı kanserden kaybettim, 2007 yılında 19 yaşında kız kardeşim vardı, onu da kaybettim. 2008 yılında abim vereme yakalandı, çok şükür atlattı ama çok zor günler geçirdik, maddiyat yüzünden okuyamadım.
Şimdi bir illete düştüm ve bir sürü borcum var. Benim yüzümden yuvam yıkılmak üzere bir garip annem var, onu da kaybedeceğim diye çok korkuyorum, bir o kaldı dünyada.
Ben sizden yardımsever birini yönlendirmenizi istiyorum.
Allah rızası için karşılıksız bir şey beklemiyorum, gencim çalışır öderim tövbe ettim o illete bulaşmayacağım diye (kumar)
Şimdi eşim ve kızım dayısının yanında zayıfladı o da eridi, bitti. Değişiklik olsun diye gittiler şimdi yapayalnız evdeyim intiharı bile düşündüm ama ben babasız büyüdüm, kızımın da babasız büyümesini istemiyorum kendim için değil onlar için istiyorum.
Yalvarırım tutun elimden bir yol gösterin çok çaresizim, yuvamın yıkılmasını istemiyorum.
Bir hata yaptım ve o hatanın farkına vardım inşallah da tövbemden dönmeyeceğim.
Ne olur ulaşın bana lütfen.
İsmim sizde kalsın ne olur çok utanıyorum, çok.

Haberin Devamı

Ayşe abla, size abla diyorum samimiyetinize güvenerek. uzunca bir mail attım size inşallah okursunuz... Ne olursunuz bana yardım edin yalvarırım size çok kötü durumdayım karşılıksız bir şey beklemiyorum yardımsever birini yönlendirin derdimi anlatayım çalışıp didinip öderim ama şu dardan kurtulayım. Geceleri uyuyamıyorum. Detaylı şekilde araştırsın beni gerçekten ben ve ailem çok zor durumdayız, hayatta bir tek annem var inanın bana onun da evi başına göçmek üzere bir baba olarak çok çaresizim ve pişmanım ne olursunuz olumsuz bile olsa bir dönüş yapın bana.
En azından umutla beklemem sabahlara kadar inşallah okursunuz bu maillerimi sağlıcakla kalın.

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili okurum, okur dostlarımdan sana ve bebeğine destek vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Kolaylıklar dilerim.
….




YAZ OKULU

İstanbul üniversitesi auzef yani açık ve uzaktan eğitim fakültesinde yaz okulu açıldı dediler, istediğiniz dersi başka bir okulda alabilirsiniz.
Okulu bize bildirin biz de onaylayalım dediler, almak istediğimiz dersi ve okulu auzefe bildirmemize rağmen 27 Haziran’dan beri yönetim kurulundan bir karar çıkmadı. Söylenen ise yönetim kurulu ha dediğin gibi hemen toplanmazmış. Mağdur olan benim çünkü istediğim okulun yaz okulu kayıtları 4 Temmuz cuma günü sona eriyor. Bana yardım ediniz.
İyi günler.

Haberin Devamı

Adımı yayınlamamanızı rica ederim.

CEVAP: Sevgili okurum, 4 Temmuz’da bitiyor demişsin ama Yetiş Ayşe’nin haftada bir yayınlandığını unutmuşsun sanırım. Umarım mağduriyetin bu arada giderilmiştir. Başarılar dilerim.

….



ÖZEL ÜNİVERSİTELER

Merhaba Ayşe Hanım,
Bu sene üniversite sınavına girdim ve beklediğim başarıyı gerçekleştiremedim. Puanım istediğim bölümde kısıtlı özel üniversitelere zar zor yetiyor ve ailemin bunları karşılayabilecek durumu yok.
Üç kız çocuğu, ev, iş masrafları derken babamın kazandıkları bunlara ancak yeter hale geldi. Aslında durumumuz çok kötü değildi ama malum ülke şartları durumumuzu hızlı bir şekilde aşağıya çekiyor. Uzak üniversitelerden bazılarına puanım yetiyor ama burada ailemin yanında kalmam şart çünkü ailem çok fazla uzaklaşmamı istemiyor ve kardeşlerimin yanında olarak onlara hem eğitimlerinde yol göstermek hem de psikolojik olarak yardım etmek istiyorum ve bunun için burada kalmam gerekiyor.
Burada kalabilmek için o özel okullardan birine girmem lazım bunun için de ailemin bunu karşılayabilmesi lazım ama bu şu an mümkün değil.
Sizden istediğim yardım şu okuyucularınız arasından ya da çeşitli varlıklı tanıdıklarınızdan eğitimimin karşılanması için bir şeyler yapabilmeniz. Puanımın düşük olması ya da özel üniversitelere bile yetemiyor olması biraz düşündürüyor olabilir ama gerçekten bir şeyleri başarabilecek kapasitem var, hırslıyım sadece bulunduğum bu zor durumdan çekip kurtarılmak.
Başarılı olabileceğimi biliyorum, ileride kendimle gurur duyabileceğim bir şey olsun istiyorum, bunun için de şu an tek umudum sizsiniz.
Belki benden daha zor durumda olan insanlar var, benim özel üniversiteye gitmemden daha büyük problemleri olan insanlar var ama sorun şu ki şu an tek bir çıkış yolum yok...
Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim. İyi günler
Yeşim

Haberin Devamı

CEVAP: Sevgili Yeşim, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Ancak belki de yeniden hazırlanıp bu sene tekrar girsen senin için daha iyi olabilir. Başarılar dilerim.
….


SÜNNET KIYAFETİ

Ayşe Hanım,

Tesisin adını gazetede yayınlamaz iseniz çok sevinirim ben sadece size doğru olduğuna dair telefonu ve ismi verdim.
Yazınızda yardım isterken beden ölçüsünü de yazın demişsiniz.

Beden ölçüm

Boyum 1.58 kilom 56

38 beden giyiyorum ama bazen 40 da oluyor.

Ben İstanbul’da oturan bir firmada sekreterlik yapan bir bayanım.

Belki sizden isteyeceğim şey çok saçma gelebilir ama olursa da olmaz ise de canınız sağ olsun.

19 Temmuz cumartesi ….’de oğlumun sünnet düğününü yapılacak.

1 adet 38 ve ya 40 beden geçe elbisesi olan bir tanıdığınız var mı bana gönderebilecek ve giyildikten sonra temizlenilip geri kendisine kargo yapabileceğim. Şu an çalışıyorum fakat aldığım ücret çok düşük.

İlk kez birinden bir şey istiyorum. Birden sizden istemek aklıma geldi.

Arkadaşımdan istedim giydim fakat boyu çok uzun geldi.

Anlayacağınız palyaço gibi oldum.

Sizi seven okuyucunuz

CEVAP: Sevgili okurum, sünnet için size kıyafet göndermek isteyen olursa sizin bilgilerinizi ona ileteceğim. Tebrik ederim.
….


İLETİŞİM BİLGİLERİ

İletişim bilgilerini bana yollarsanız yardımcı olmaya çalışırım
Kübra
CEVAP: Sevgili Kübra, bilgileri elbette yollarız da kimin bilgisini istediğin epostada görünmüyor maalesef. Detaylı yazarsan hemen göndereceğiz. Sevgiler.
….

BABASINI 1 YAŞINDA KAYBEDEN KIZA BURS

Ayşe Hanım,

Birçok kişiye, kendilerine yardımcı olabilecek kişilere ulaşmalarını sağladınız. Yaptığınız bu aracılık hizmeti için size çok teşekkür ederiz.
Ben de lise ikinci sınıfa giden bir kız öğrenci için burs verebilecek birilerine ulaşmak istiyorum.
Bir yakınımızın torunu olan bu kız öğrenci babasını 1 yaşında kaybetti. Annesi başka biriyle evlenince babaanne ve dedesinin yanında kaldı.
Annesinin de maddi bir katkısı yok. Bu yaşına kadar bir şekilde ihtiyaçları karşılandı. Kimi zaman bizler de yardımcı olmaya çalıştık.
Babaanne ve dede de çalışamıyor artık. Herhangi bir emekli maaşları da yok, sosyal güvenceleri de.
Devletten aldıkları sosyal yardımlarla geçinmeye çalışıyorlar. Bu kızımızın, okul ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için az da olsa düzenli bir gelire ihtiyacı var.
Burs verebilecek olanların, benimle iletişime geçmelerini rica ediyorum.

Şencan

CEVAP: Sevgili Şencan, okur dostlarımdan kızımıza burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Kızımıza başarılar dilerim. Sevgiler.

….


ESKİ GİYİM EŞYASI YARDIMI

Merhaba Ayşe HANIM,

Ailemizin eski giyim eşyalarını (yaklaşık 30-40 gömlek, 10-15 pantolon ve 10-15 kışlık kazak) yardıma ihtiyacı olanlara ulaştırmak istiyoruz. Bu hususta yardımcı olabilir misiniz?
Mesut

CEVAP: Sevgili Mesut, kıyafetlerinize talip olan olursa size yönlendireceğim. İyi ki varsınız. Sevgiler.
….

Yetiş Ayşe’ye aaral@hurriyet.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Yetiş Ayşe’yle ilgili 1-2 küçük hatırlatma yapmak istiyorum. Yardım etmek isteyen okur dostlarım hangi tarihte yayınlanan, hangi başlıklı ve rumuzlu eposta ile ilgili bilgi istediklerini detaylı yazarlarsa bizim de cevap vermemiz kolaylaşmış olur. (mümkünse linkini de ekleyerek)
Epostanın konu kısmına da “YETİŞ AYŞE” yazılmasında yarar var elbette.

Yardım talep edenler de bana eposta gönderirken taleplerinizi daha detaylı yazarsanız yardım olasılıklarını arttırmış olursunuz. Örneğin kıyafet talep ediyorsanız kaç beden giydiğinizi ve boyunuzun uzun ya da kısa olup olmadığını, ne tür kıyafetleri tercih ettiğinizi (spor, kapalı, abiye, takım elbise vs), eklerseniz herkesin işi kolaylaşmış olur.

İsminizin yayınlanmasını istemiyorsanız kendinize bir rumuz seçmenizde de yarar var, gelen taleplerin kime geldiğinin anlaşılabilmesi açısından.

Hangi şehirde olduğunuzu eklemeniz de o şehirdekilerden yardım alma olasılığınızı arttıracaktır.
Epostalarınızı bana gönderirken Yetiş Ayşe konu başlığını yazmayı ve yazınızın yayınlanacağını düşünerek size uygun dille yazmanızı da rica edeceğim.

Son olarak lütfen “bu epostayı sadece sen oku diye yazdım, yayınlama” diyerek yardım talep etmeyin, okur dostlarımın desteği olmadan benim yardım etmem kolay olmuyor.
Kimliğinizi ortaya çıkarmayacak şekilde de kendinizi anlatabilirsiniz.

Epostalar yayına hazırlanırken zaten soyadları ve bazı kişisel bilgileri sansürlüyoruz.

Merak edenler için epostalar daha kolay okunabilmeleri ve anlaşılabilir olmaları için imla hataları ve sair bakımlardan da düzeltilip yayınlanıyor.
Epostalarınıza en geç bir sonraki Yetiş Ayşe yayın gününe kadar cevap vermeye gayret ediyoruz.

Yazarın Tüm Yazıları