İşte Türk Amerikalıların 2015 planı

Güncelleme Tarihi:

İşte Türk Amerikalıların 2015 planı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2014 01:42

1915 Olayları’nın 100. Yıldönümü öncesi, ABD’deki Türk-Amerikan çatı kuruluşu ATAA, Ermeni soykırımı iddialarına karşı geniş çaplı bir kampanya hazırladı. “2015 Master Planı”nın üniversitelerde düzenlenecek 20 ayrı konferanstan ABD Kongre üyelerine yönelik ATAA-PaxTurcica ortak eğitim programına pek çok ayağı var.

Haberin Devamı

ABD’deki Ermeni diasporasının soykırım tezini işlemek için 1915 Olayları’nın 100. Yıldönümü öncesi başlattığı geniş çaplı taban hareketine karşı Türk-Amerikan toplumu da “2015 Master Planı” adını verdiği bir karşı kampanya hazırladı. Ve ABD’deki Türk-Amerikan derneklerinin bir araya gelmesiyle 1979’da kurulan Amerikan-Türk Dernekler Asamblesi (ATAA) tarafından hazırlanan plan uyarınca, Türkiye’nin 100 yıl önce bir Ermeni soykırımı gerçekleştirdiği tezine karşı Ermenilere hem proaktif hem tepkisel düzeyde her platformda cevap verilmesinde karar kılındı. ATAA Yönetimi’nin Eylül ayında Amerika’nın farklı eyaletlerinde bulunan Türk-Amerikan dernekleri yöneticilerini Washington’a davet ederek açıklamaya hazırlandığı, Hürriyet’in edindiği plan şu şekilde:

PROAKTİF ÖNLEMLER
Planın ilk ayağında Ermeni lobisinin Türk mirasına yönelik suçlayıcı etkinliklere başlamasından önce alınacak proaktif önlemler tasarlandı. Buna göre:
1) Bölgesel başkan yardımcıları, her eyalette haftalık telekonferanslar ve yasa yapıcılara düzenli ziyaretler planlayacak bir aktivist ekibi oluşturacak.
2) Ülke genelinde, o bölgede yaşayan Amerikalılara yönelik network etkinlikleri organize edilecek. Örneğin ATAA’in işbirliğiyle yerel üniversitelerde tam gün süren en az 20 konferans tertip edilecek. Ve bu toplantılara Dr. Mehmet Öz, Coca Cola CEO’su Muhtar Kent, ABD’nin önde gelen teknoloji şirketlerinden Hittite Microwave’in kurucusu Dr. Yalçın Ayaslı gibi alanında başarılı olmuş, yıldız Türk-Amerikalılar davet edilecek. Toplantılar, Washington DC’den sonra Chicago (Illinois), Ft. Lauderdale (Florida), Teksas’ın Dallas, Houston ve San Antonio şehirleri ile Boston (Massachusetts), New York (New York), Atlanta (Georgia) ve Philadelphia’da (Pensilvanya) yapılacak.
3) Ermeni tezlerine karşı, her an dağıtıma hazır, madde madde genel ifadelerle tek sayfalık broşürler oluşturulacak.
4) Her tez için de ayrı ayrı, tek paragraflık “anında çürütme” belgeleri oluşturulacak.
5) Justin McCarthy, Bernard Lewis, Edward Erickson gibi Türk tezlerini savunan, önde gelen Amerikalı tarihçilerin konuşmalarından YouTube’da klipler hazırlanacak, bu klipler geniş ağlarda paylaşılacak.
6) Yerel ve ulusal düzeydeki 400’den fazla Amerikan gazetesine basın bültenleri düzenli bir şekilde ulaştırılacak.
7) Hazırlanan broşür ve bildiriler Türk-Amerikan toplumuna yayılacak.
8) ATAA’in broşürleri hazırlarken yararlandığı, kitap, makale, belge, video ve filmlerden oluşan 30 sayfalık bibliyografya tüm Türk-Amerikan toplumuna ulaştırılacak.
9) ABD genelinde Türk tezlerini savunan Justin McCarthy, Heath Lowry, Gunter Lewy, Jeremy Salt, Norman Stone, Hakan Yavuz gibi akademisyenler için konuşma turları organize edilecek.
10) Kampanyaya Türk Amerikan Koalisyonu (TCA), Türk Kültür Fonu (TCF), Türk Yardımlaşma Fonu (TPF), Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu (FTAA) ve Türk Amerikan Toplumu Merkezleri (TACC) gibi şeffaf ve demokratik işleyen Türk-Amerikan sivil toplum örgütleri de dahil edilecek.
11) Amerikalı öğrenciler için ATAA kuruluşlarında tüm Amerika'da staj programları hazırlanacak.
12) Üniversitelerdeki Türk öğrenci dernekleri ile yakın bir işbirliği yürütülecek.
13) ATAA’in online eğitim programı üzerinden Türk-Ermeni ihtilafı ile ilgili veriler sunulacak.
14) Ermeni diasporasına mensup kişiler tarafından Türk-Amerikalıların ihlal edilen sivil hakları için mücadele yürütülecek. ATAA bu konuda avukatlık desteği sağlayacak.

TEPKİSEL ÖNLEMLER

1) Gazete ve periyodik yayınlarda çıkan soykırım iddialarına, üniversitelerde ya da müzelerde yapılan panel ve sergilerdeki Türkiye karşıtı tezlere anında cevap verilecek.
2) Soykırım iddialarını destekleyen kitap ve belgeseller için yazar ve yayıncılara mektuplar yazılarak, ATAA’in görüşlerinin de kitaba ya da belgesele yansıtılması talep edilecek.
3) Billboardlarda çıkan soykırım ilanlarına 24 saat içinde aynı mecrada yanıt verilecek.
4) Ermeni diasporasının başlattığı her bağış kampanyası için TürkAmerikan toplumu da bir bağış kampanyası başlatacak.
5) Ermeni diasporasının attığı adımları takip için Google Alerts ve Legiscan gibi platformlar etkin kullanılacak.
6) Ermeni diasporasının arama motorlarını manipüle etmek için kurduğu hayalet web sitelerine karşı daha etkin bir mücadele yürütülecek.
7) Türkiye karşıtı yasa tasarılarına karşı sürekli bilgilendirme kampanyaları başlatılacak.
8) ABD Kongresi’ndeki Türkiye karşıtı tasarılar için ATAA-PaxTurcica ortak eğitim programıyla Kongre üyelerine Türkiye hakkında tasarıları çürütücü bilgiler verilecek.
9) Politikacıların Ermeni tezlerini destekleyen siyasi açıklamalarına mektup yoluyla anında yanıt verilecek.
10) Ermeni tezlerine karşı Türkmen, Kırgız, Kazak, Özbek, Karaçay, Hakas, Tuva gibi Türki toplululuklar ve Somali, Makedon, Boşnak, Suriyeli, Arnavut ve Yahudi gibi eski ve yeni dost topluluklarla işbirlikleri geliştirilecek.
11) ABD’de dış politika konularının ele alındığı Dünya İşleri Konseyi etkinliklerinde Türk tezlerini destekleyen konuşmacıların olması sağlanacak.


NOT: Haberde ismi geçen Dr. Mehmet Öz ve Coca Cola CEO’su Muhtar Kent, Türk-Amerikan toplumunun önde gelen isimleri olarak ATAA'nin faaliyetlerine çağrılmak üzere konusmacı davet listesinde bulunmaktadırlar. ATAA'nin çalışma ve faaliyetlerine dair hiçbir bir bilgi veya ilgileri yoktur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!