CHP'de kongre günü

Güncelleme Tarihi:

CHPde kongre günü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2014 01:27

CHP Çiğli'de yeni yönetimin seçileceği kongrede Utku Selim Gümrükçü ve Hüseyin Gündüz başlanlığındaki listeler yarışıyor.

Haberin Devamı

Divan başkanlığını CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel'in yaptığı Çiğli'deki ilçe kongresinde Utku Selim Gümrükçü ve Hüseyin Gündüz yarışa girdi. Elit Düğün Salonu'ndaki kongrede taraflar salonda da kulis çalışmalarını sürdürdü. Çiğli'de Belediye Başkanı Hasan Arslan, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, Başkan Yardımcısı Vezir Aslan, İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay'ın da desteklediği Çiğli Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Gündüz ile eski ilçe başkanları Nihat Gültekin, Ali Rıza Koçer, milletvekili adayı Ebru Okay, İl Disiplin Kurulu Üyesi Birol Soylu'nun desteğini alan Utku Gümrükçü yarışıyor.


Kongrede konuşma yapan Divan Başkanı Milletvekili Alaattin Yüksel, partinin ilkelerini ve yaşanan süreci değerlendirdi. Parti olarak önce tüzüğü değiştirdiklerini, demokratik bir tüzük oluşturduklarını belirten Yüksel, "Biz partimizle övünelim. Bu kadar demokratik bir yapı hiçbir partide yok. Kim kazanırsa kazansın kazanan CHP olacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecine güçlü örgütlerle gitmek gerekiyor. Genel ve yerel seçimleri atlatan partimizin örgütlerinde yorulanlar oldu. Biz, hepimiz CHP'liyiz. Bu kongrede sadece hizmet yarışında bulunuyoruz. Herkes ‘ben daha iyi hizmet ederim' diyerek yarışta bulunuyor. Hedefimiz genel seçimlerde partimizi iktidara taşımaktır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ‘Tarih yazılacak' demiş. Doğrudur. 10 Ağustos'ta tarih yazılacak ve siyasetin çöplüğüne gömülecektir. İşsizler, taşeron işçiler, emeklilerimiz kararını verecek ve zorbayı tarihin çöplüğüne gönderecektir. Zorba, kendisine karşı olan herkesi özel yetkili mahkemeler aracılığıyla hapishanelere göndermiştir. Utanmadan, sıkılmadan aydınlarla ilgili kumpas kurulduğunu söylüyorlar. Türkiye'nin yolsuzluk lideri Erdoğan, süreç kendisini yöneldiğinde hakimlerin, savcıların yerini değiştirdi. Bütün Türkiye, dünya sizin ne yaptığınızı biliyor. Bunun ilk hesabı Cumhurbaşkanlığı seçiminde sorulacaktır" dedi.

Haberin Devamı


CHP ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı için çatı aday olarak çıkardığı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek isteyen Yüksel, "Cumhurbaşkanlığı sürecinde paraları sıfırladınız mı' diyen birisini mi, yoksa 76 milyonu kucaklayan insanı mı seçecek? Başbakan mübarek Ramazan ayında bile toplumu kamplaştırıyor. Seçimin ilk turunda zorba iktidarı gönderip süreci tamamlayacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

"BELEDİYE-ÖRGÜT KAPIŞMASINI TARİHE GÖMECEĞİM"
Kongre salonunda delegelere hitap eden Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan yerel seçimlerde kazanılan başarı nedeniyle teşekkür etti. Arslan, "Çiğli'nin belediye başkanı olarak başınızı öne eğdirmeyeceğim. Fiziki yatırımlarımızı hızla yürütüyoruz. Biz halkımıza dokunmaya başladık. Halka hizmet hakka hizmettir. Sosyal demokrat belediyeciliği uygulamaya başlayacağız. Bizim çalışmalarımızı siyasi olarak destekleyecek yeni yönetim gelecek. Yeni ilçe başkanı ve yönetimi icraatlarımızı anlatacak. Ben, belediye ile örgüt kapışmasını tarihe gömmek istiyorum. 'Çiğli'de belediye başkanı ile ilçe başkanı kavga ediyor.' Bu çok yanlış bir durumdur. Kim seçilirse seçilsin yanındayım. Başımın üstünde yeri vardır. Benim bir oyum var. Herkes kimi desteklediğimi biliyor. Desteklediğim aday çıkarsa çıkar, çıkmazsa kazanana başarılar dilerim. Bu bir bayrak yarışıdır" dedi.

Haberin Devamı

GÜNDÜZ: "KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİM"
CHP'de farklı kademelerde uzun yıllardır görev aldığını belirten Hüseyin Gündüz partinin Çiğli'deki başarılarına yenilerini eklemek istediğini söyledi. Yapılan tüm çalışmalara katkı koymanın, yapıcı politikaları savunmanın en temel prensibi olacağını dile getiren Gündüz, "Sosyal adalete giden yolda örgütle kol kola olmak istiyorum. Onun için adayım. Bu hedefleri gerçekleştirme amacıyla ilçe başkanlığına adayım. Hepimiz kol kola olalım. Bütün örgütümüzle ahenk içinde çalışarak partimizin çıtasını yükseltmek için her türlü çalışmayı birlikte yapacağız Çiğli'yi gelin hep birlikte en güzel ilçe yapalım. Belediye başkanımızı en başarılı belediye başkanı kılalım. Herkese siyaset yapma alanları açalım. Kimseyi ötekileştirmeyeceğim herkese eşit mesafede davranacağım" dedi.

Haberin Devamı

GÜMRÜKÇÜ, "ÇİĞLİ İÇİN MİLAT KONGRE"
Partiye 18 yaşında ye olduğunu, 21 yaşında il yönetimine girdiğini anlatan Utku Selim Gümrükçü ise, "Annem ve babam ikisi de solcuydu. Bu yaşıma kadar beni solcu olarak yetiştirdiler. Hakkımda Ergenekoncu eleştirileri var. 2007 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimleri vardı. Erdoğan Cumhurbaşkanı olmaya çalışıyordu. Hep beraber ayağa kalktık. Bu salondakilerin hepsi ya katıldı ya destekledi. Ben Cumhuriyet mitinglerin tamamının organize edilmesinde öncülük ettim hepsinde konuşmacı oldum. Ergenekon davasında yargılandım. 6 yıl 3 ay ceza aldım. Bu ceza benim onur madalyamdır. Cumhuriyet Halk Partili olmak demek insanları ayırmamak demek. Emek demek. Biz anti emperyalistiz. Delegelerimiz kendi vicdanları ideolojileri dışında hareket etmez. Baskıya boyun eğmezler. Emeğin hakkını verirler. Kongrenin kaybedeni olmayacak. Kim daha iyisini yapacaksa ona oy vereceksiniz. Bu kongre Çiğli için milat olacak" dedi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından seçime geçildi, delegeler oy kullanmaya başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!