Başbakan Erdoğan'ın yanında silah alarmı

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğanın yanında silah alarmı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2014 14:03

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Canik konuşması öncesinde korumaları alarma geçiren bir olay yaşandı. Başbakan'ın geldiği sırada, milletvekillerinin arasına giren ve üzerinde silah bulunan şahıs korumalar tarafından apar topar uzaklaştırılarak gözaltına alındı. Konuşma öncesinde polisler ve vatandaş arasında da tartışma yaşandı. Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nı boşaltmak isteyen polis vatandaşların tepkisiyle karşılaştı.

Haberin Devamı

KORUMALAR ALARMA GEÇTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'daki bazı açılış ve ziyaretlerine devam etti. Canik ilçesi yeni belediye binası açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan'ın yanına yaklaşmaya çalışan ve üzerinde silah bulunan şahıs, korumaları alarma geçirdi.

Büyükşehir belediye binasını ziyaretinin ardından Canik ilçesine gelen Başbakan Erdoğan, burada belediyenin yeni hizmet binasını ve Adnan Menderes Demokrasi Meydanı açılışına katıldı. Açılış saati 11.30 olarak belirlenen törene Başbakan saat 14.00'te geldi. Başbakan'ın alana gelip otobüsten indiği andaki kargaşada milletvekillerinin arasına giren ismi öğrenilemeyen bir şahıs, Başbakanlık korumalarının dikkatini çekti. Bir koruma, belindeki silahı fark etmesiyle şahsı gruptan ayırdı. Başbakan'a metrelerce yaklaşan kişinin polis veya görevli olmadığının anlaşılması üzerine belindeki silahı alan korumalar, apar topar şahsı sorgulanmak üzere gözaltına alıp alandan uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğanın yanında silah alarmı


POLİS VE VATANDAŞ ARASINDA TARTIŞMA

Erdoğan'ın Canik konuşması öncesi ise polisler ve vatandaş arasında tartışma yaşandı. Adanan Menderes Demokrasi Meydanı'nı boşaltmak isteyen polis vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Tepki gösteren vatandaşları görevliler meydandan dışarı çıkardı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Samsun'un Canik ilçesinde ve Tekkeköy'de açıklamalar yaptı. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Sizleri bu anlamlı buluşmada en kalbi duygularla selamlıyorum. Bir rahmet ayının bir kurtuluş ayının böyle güzel bir gününde sizlerle dünkü Samsun mitinginden sonra bugün Canik'te bir araya gelişimiz heyecan verici bir buluşma. Gideceğiz gündüz gece hiç endişeniz olmasın. Bizler bu millete hizmetkar olmaya geldiğimizi hep söyledik ve 12 yıldır hamd olsun sizlere hizmet etmenin gururu içerisindeyiz. Sizler 30 Mart'ta bunun en güzel karşılığını sandıkta verdiniz. Bir çok birleşmenin örgütlenmenin karşımızda dikilmesine rağmen sandıkta demokratik bir cevabı verdiniz.

Haberin Devamı

Bundan önce ya vekiller vasıtasıyla veyahut da dayatmalarla bu yapılıyordu. Şimdi ne var millet var. Millete rağmen iktidar olunamaz. Bunu bilmemiz lazım. Bizim rotamızı millet çizdi. Milli iradeyle milli güçle inşallah 10 Ağustos'a yürüyoruz. Geçmişte yapılanları biliyorsunuz. Samsun'un evladı Ali Fuat Başgil'i nasıl engellediklerini biliyorsunuz. Hem buranın senatörüydü hem de ordinaryüs bir insandı. Ama ne oldu? Silahı masasının üzerine koydular, aday olamazsın dediler. Senatörlükten de adaylıktan da çekildi. Ha şu an böyle bir şey olabilir mi? Kusura bakmasınlar. Biz kefenimizi giyerek bu yola çıktı.

12 yıldır bir çok şeyler yapmak istediler. 2007'de Cumhurbaşkanımız Sayın Gül'ü seçtirtmek istemediler. Ama biz söke söke hakkımızı aldık. Bütün mesele inanmaktır. Birisi çıkıyor siyasal Kürtçülük yapıyor, birisi çıkıyor siyasi Türkçülük yapıyor. Şu 12 senede bütün seçimleri kazandık mı? Kazandık. Niye? Biz sadece lokal bir etnik unsurun partisi olmadık. 77 milyonun partisi olduğumuzdan dolayı 81 vilayetin 81'inde biz varız. Birisi de kumsalların partisiyiz diyor. O da kumsallarda kaldı. Niye? Çünkü benim halkım bunlara prim vermiyor. Diyor ki, bana hizmetkar olacak iktidara ihtiyacım var. Bu da AK Parti iktidarı dediler, bize sahip çıktılar. Bakınız 12 yıldan nereden nereye geldik. Şu andaki orana karşıyım söyleyeyim. Çünkü faiz oranı ne kadar düşük olursa yatırımlar o kadar artacaktır. istihdam da üretim de artacaktır. Türkiye rakipleriyle çok daha iyi yarışacaktır. Sizlerle muhabbete doyum olmaz. Fakat Tekkeköy'de bekliyorlar, aynı zamanda Erzurum bekliyor. Erzurum Kongresi'ne de yetişeceğiz.

Haberin Devamı

İKİNCİ DURAK TEKKEKÖY

Erdoğan Canik’ten sonra Tekkeköy’de vatandaşlara hitap etti. Erdoğan burada da şunları söyledi:

Ben gökten zembille inmedim. Biliyorsunuz belediye başkanlığından geldim. Bazıları şunu söylüyor: “Başbakanım ne olur bizi bırakma.” Böyle bir şey yok nereden çıktı bu. Beni cumhurbaşkanlığına aday gösterildim. Bizler cumhurbaşkanlığı makamını, ‘oturalım dinlenelim uluslar arası toplantılara katılalım’ gibi bir makam olarak görmüyoruz. Biz Tekkeköy’ün yollarını da, İstanbul’un boğaz köprüsünü de, denizin altından giden tünelleri de, üçüncü havalimanını da takip edeceğiz. Bizim uluslar arası camiada Türkiye’yi getirdiğimiz nokta ortadadır. Cumhurbaşkanıyla başbakanıyla el ele bu süreci devam ettireceğiz.
Bölücü örgütün bayrağımıza yaptığı saygısızlığı görüyoruz takipteyiz.
Yakalananlar var. Bundan soran benzer şeyler yapmak isteyenler bedelini ağır öder.
Nitekim geçene günlerde Gaziosmanpaşa’da yaşananı gördünüz

BAKMADAN GEÇME!