Harf lütfen

Sıhhiye metro istasyonundaki yön levhalarının birçoğunda harf eksiği var.

Haberin Devamı

Harf lütfen

Dökülen harfler, tamamlanmayı bekleyen bulmacayı andırıyor. Hatta kentlilerin şikayetlerini dinlemek amacıyla hizmet veren ALO 153 MAVİ MASA bile ‘.LO .53 .AVİ MASA’ şeklinde karşımıza çıkıyor. Benzer duruma diğer (eski) istasyonlarda da karşılaşmak mümkün. Umarım, yeni açılan metro hatlarındaki modernlik, eski istasyonlara da taşınır.
Sedat C.

Etimesgut’un hastane çilesi

Son bir ayda 3 defa Etimesgut Devlet Hastanesi’ne gittim. Her seferinde çareyi şehir merkezindeki hastanelerde buldum.
Etimesgutlular olarak, Ankara’nın en büyük ilçelerinden birisinde oturuyoruz ama doğru düzgün bir hastanemiz bile yok. Bir gidersiniz branş doktoru bulumazsınız, bir gidersiniz Acil Servis’te hastanıza bakacak yeterli doktor olmaz. Zaten 80 yıllık bina. Etimesgutlular, hastanenin yetersizliğini öyle kanıksadı ki artık gitmiyorlar bile. Koridorlar bomboş.
İlçenin nüfusu 500 bini aştı, hâlâ hastane için bile 20–25 km yol gitmek zorunda kalıyoruz. Söz konusu olan sağlığımız. Sanki bizi eziyetle terbiye ediyorlar. Bu çile daha ne kadar sürecek?
K. DURAN

Haberin Devamı

Eski Danıştay’a hırsız dadandı

Danıştay binası Eskişehir Yolu’na taşınınca, Kızılay’daki eski bina sahipsiz kaldı. Bir ara Yüksek Seçim Kurulu tabelası takıldı. Ancak sonra indirildi. Son durumu vahim. Şöyle ki:
* Binanın giriş kısmı ile yan binaların çatı kaplamaları görünen o ki özenerek kurşun kaplama yapılmış.
* Şimdi bu kaplamalar parça parça hırsızlar tarafından sökülüyor. (çalınıyor)
* Önündeki otopark kısmı ise bir nevi çöplük.
Umarım tüm bunlar bir yetkilinin dikkatini çekmeye yeterli olur.
Kayhan C.

Belalı gecekondular

Ankara Hürriyet’te cuma günü yayımlanan Ender Baykuş’un yapmış olduğu ‘Hacıbayram Mahallesi’nde kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılan binalar, uyuşturucu satıcısı ve kullanıcılarına kaldı’ haberi yerinde bir haber olmuş. Aynı sorun Büyükşehir Belediyesi’nin bir türlü yıkamadığı Dikmen deresinde bulunan (vadi son etap) bölgesinde de mevcut. Buradaki evler sizlerin de bildiği gibi kağıt ve çöp toplayanlara kaldı. Ancak bu insanlar (elbette hepsi değil) arasında uyuşturucu satışı yapanlar da var. Sonuç olarak Büyükşehir’in yıkamadığı gecekondular, semtimizin başına ciddi anlamda bela oldu. Bu konu üzerine de eğilerek çözüm getirilmesini istiyoruz.
Cesur ÇETİNKAYA

KISA KISA

Haberin Devamı

* Yenimahalle Belediyesi’ne, ‘bir apartmanın çevresinde kirliliğe neden olan olumsuzluğu’ şikayet etmiştim. Talebimin ardından ilgili birim, şikayetime konu olan kirliliği bir hafta içinde kaldırdı. Başta sayın başkan Fethi Yaşar olmak üzere belediyenin tüm çalışanlarını kutluyor, duyarlılıkları ve örnek hizmet anlayışları için teşekkürlerimi sunuyorum.
İbrahim DURLU

* Çankaya Aşağı Dikmen Mahallesi 572. Sokak’ta bulunan Mehmet Meto Anaokulu’nun karşısındaki arsa, sokak köpeklerinin barınağı haline geldi. Sokaktan geçenlere bu köpekler saldırarak, zarar veriyor. Köpeklerin arasında doğumu yakın olanlar da var. Bu durum, belediyenin konuyu ne kadar ciddiye aldığının da bir göstergesi.
Avni UĞUR

Haberin Devamı

* Kızılay-Sincan metrosu, ‘Botanik-İstanbul Yolu’ istasyonları arasında çok yavaş gidiyor. Katarı, yürüyerek geçmek mümkün. İki istasyon arasını 5-6 dakikada giden metro, yolcuyu bezdiriyor. Bir sorun varsa hat neden bakıma alınmıyor? Acele hizmete sokulduğu, yeterli deneme yapılmadığı her halinden anlaşılıyor.
İstasyonların hali de içler acısı... Asma tavanlar çoğu yerde dökülüyor. Yürüyen merdivenler arızalı. Ankaralının ulaşımda yaşadıkları, malum zihniyetin yeterli hassasiyeti göstermemesi, hizmet kalitesi yetersizliği ve kâr güdüsüyle hareket edilmesindendir.
Metin ALTAY

Yazarın Tüm Yazıları