Asırlık eşyaları iş yerinde sergiliyor

Güncelleme Tarihi:

Asırlık eşyaları iş yerinde sergiliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2014 01:27

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde yaşayan 34 yaşındaki Mehmet Yalçın, biriktirdiği eski eşyaları, iş yerinde oluşturduğu bölümde sergiliyor.

Haberin Devamı

Soma'da çiçekçilik yapan Mehmet Yalçın, dükkanında oluşturduğu küçük müzede tüfek, çan, bakraç, çömlek, ibrik, demlik, gaz lambası, orak ve kömürlü ütü gibi birçok nostaljik eşyayı sergiliyor. Antikaya ilgi duyan Yalçın, tarihi eser ve koleksiyon merakının olduğunu ve çoğu eski eşyaları satın aldığını ifade etti. Eşyaların manevi anlamda çok kıymetli olduğunu ve satmayı düşünmediğini belirten Yalçın şöyle dedi:

"Dedemin köydeki evine gittiğimde birkaç eski eşyasını gördüm ve hoşuma gitti. Onları buraya getirdim. Kısmi olarak gezdiğim yerlerde gördüğüm eski eşyaları satın almaya başladım. İnsanlara da ilginç geldi, onların ilgilerini çektiğini görünce daha çok yoğunlaşmaya başladım. İş yerimde antika eşyaların olduğunu duyan geliyor. Yaşlı insanların daha çok dikkatini çekiyor. Çünkü bunlar kısmen de olsa onların kullandığı ve günümüzde önemini yitiren malzemeler. Burayı ziyarete gelen yaşlı insanlar, farklı bir atmosfere giriyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!