Ekonomi ilk 50'de

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi ilk 50de
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2014 01:27

TÜBİTAK'ın üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıraladığı "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi"nde İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 35. sıradan 28'e yükseldi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan araştırmada İzmir Ekonomi Üniversitesi Ege Bölgesi'nden 38.95'lik puanla listeye giren tek vakıf üniversitesi oldu.

Haberin Devamı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, listenin 2012'den bu yana hazırlandığına ve her yıl en girişimci ve yenilikçi 50 üniversite içerisinde Ege Bölgesi'ndeki tek vakıf üniversitesi olarak yer alma onurunu yaşadıklarına dikkat çekti. Başkan Demirtaş, "Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi, üniversiteleri girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralayarak, üniversiteler arası girişimcilik ve yenilikçilik merkezinde rekabetin artmasına katkı koyuyor. Biz klasik bir eğitim ile standart üniversitesi mezunları yetiştirmek için bu üniversiteyi kurmadık. Kuruluşumuzda bu üniversitede ülkemizin ihtiyacı olan girişimcileri yetiştirmeye soyunduğumuzu belirtmiştik. Bunu yenilikçi bir anlayış ile yapacaktık, son açıklama da bunu başardığımızı gösteriyor. Yılların emeği bu sıralama ile yeniden tescil edilmiştir" dedi.

Haberin Devamı

"GİRİŞİMCİLİK ZORLU BİR KULVARDIR"

İş arayan değil, iş kuran mezunlar yetiştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Demirtaş şunları söyledi:

"Girişimcilik, zorlu bir kulvardır. Girişimcilik kulvarında öğrencilerimizin 'İzmir Ekonomi Üniversitesi' farkını yaratmalarını bekledik. Kuşkusuz bu başarıda öğrencilerimizin daha okurken şirket kurmasını, iş sahibi olmasını sağlayan çok önemli projeleri gerçekleştiren Embriyonix birimimizin büyük katkısı var. Embriyonix özellikle teknoloji ve tasarımla ilgili projeleri geliştirip iş kurulmasını ve yatırımcı bulmasını hızlandırıcı bir merkezdir. Bir kısmı; henüz öğrenciyken milyon dolarları bulan şirket değerlerine ulaştı, bir kısmı; aile şirketlerine sahip çıktı, bir kısmı da; büyük riskleri sıfır sermaye ile göze alıp girişimci oldu. Girişimci ve yenilikçi listesinde her yıl bizleri daha yukarılara taşıyan tüm İzmir Ekonomi Üniversitesi ailesini tebrik ederim."

"STRATEJİMİZE GÖRE İLERLİYORUZ"

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen de Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi ile üniversitelerin, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile ekonomik katkı ve ticarileşme boyutları altında 23 göstergeye göre sıralandığına işaret etti. 144 üniversitenin değerlendirmeye alındığı çalışmada 28. sıraya yükselmelerinde gelecek stratejilerini yoğun çalışmalarla belirleyerek kararlılıkla ilerlemeleri olduğunu kaydeden Prof. Dr. Esen, "Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Yetkinliğinde 6.8, Fikri Mülkiyet Havuzunda 5.6, İşbirliği ve Etkileşimde 14.4, Girişimcilik ve Yenilikçilik Kültüründe 7.8, Ekonomik Katkı ve Ticarileşmede 4.3 puan aldık. Böylelikle Ege Bölgesi'nden 38.95'lik toplam puanla listeye giren tek vakıf üniversitesi olduk" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!