Haftanın müzikleri

Güncelleme Tarihi:

Haftanın müzikleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2014 11:57

Haberin Devamı

****
KINGS OF LEON
MECHANICAL BULL
RCA / Sony Music
Kings of Leon, bugün dünyanın en gözde rock gruplarından biri. 2003 ve 2004’te peş peşe yayımladıkları ilk iki albümleriyle ses getiremediler ama 2007 çıkışlı ‘Because of the Times’ ile kabuklarını kırıp, 2008 çıkışlı ‘Only by the Night’ albümü ile patlama yaptılar. Followill biraderler, bu albümle modern rock’ı yeniden tanımladılar ve o tanımın içine biraz southern rock, biraz alternatif rock, biraz da garaj rock tatları kattılar. Hem U2’dan hem de The Allman Brothers Band’den etkileniyor ve yakışıklı sound’larıyla dikkat çekiyorlardı. 2010’da gelen Come Around Sundown ile daha oturaklı bir beste yapısına kavuşan grup, bu albümde de o yapıya artık güçlü katlar çıkmaya başlamış durumda. Özellikle ‘Supersoaker’, ‘Rock City’, ‘Temple’, ‘Wait for Me’, ‘Coming Back Again’ gibi şarkılarda ortaya çıkan manzara bana şunu anlatıyor; enstrüman hâkimiyeti konusunda kendi tarihlerinin zirvesini yaşayan grup elemanları, ‘besteye göre sound’ ayarlama konusunda da artık uzmanlaşmış durumdalar.

Haberin Devamı


***
ED SHEERAN
X
Atlantic Records / Warner / EMI
Günümüzde teenage pop yıldızlarının hemen hepsi birbirine benziyor, dikkat ettiniz mi? İmaj açısından değil ama müzikal açıdan Demi Lovato, Selena Gomez, One Direction, Big Time Rush, The Wanted, Cody Simpson gibi isimler aynı havuzdan besleniyor gibiler. 1991 doğumlu bu İngiliz turuncu kafa ise aralarında en ayrıksı duran kişi. Ed Sheeran, hem farklı besteleriyle hem ‘fabrikasyon pop’ kulvarına girmeyen sound’uyla hem de enstrüman kullanımına verdiği önemle dikkat çekiyor. Bu, onun ikinci albümü. İlk albüme göre müzik yelpazesini genişletmiş ve kendisi bu kez sinirli, hatta resmen atarlı! İlk albümdeki gibi aşk şarkıları değil bu seferkiler ama Ed yine her zamanki serinkanlılığıyla laf atıyor eski aşklarına. Ed bir rivayete göre ‘Don’t’u, kendisini yakın arkadaşı Niall Horan ile aldatan Ellie Goulding’e yazmış. Şarkı sözleri açısından derinlikten uzak ve sırf içini dökmek için günlük tutar gibi yazılmış bir albüm. Meraklısına...

Haberin Devamı


****
IGGY AZALEA
THE NEW CLASSIC
Island / Avrupa Müzik
2011’den beri pop dünyasının gündeminde olan ve geçtiğimiz yılki büyük hiti ‘Work’ ile patlama yapan Iggy Azalea, nihayet ilk albümü ‘The New Classic’ ile karşımızda. Uzun süredir beklenen ama çıkışı sürekli ertelenen albümden bugüne dek yayımlanan şarkıların hepsi hem hip hop hem de pop müzikseverleri fazlasıyla memnun eden işlerdi. Avustralya’dan Amerika’ya ‘yırtmak için’ göçen Iggy, bu albümle birlikte bu amacına ulaşmış görünüyor. Bu başarıda onu keşfeden akıl hocası T.I.’ın etkisi inkâr edilemez. T.I. aynı zamanda albümün en büyük hitlerinden ‘Change Your Life’ın da konuğu. Albümün konuklarından bahsetmişken Rita Ora ve Charli XCX’i de unutmak olmaz. Albümdeki retro hava, yayımlanan son single ‘Fancy’de iyice hissediliyor. Avustralyalı olduğu için biraz aksan problemi hissedilse de; hip hop, EDM ve trap sularında yüzen Iggy Azalea, erkek egemenliğindeki hip hop dünyasında büyük bir eksikliği kapatmak için umut vaat ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!