OSB'ler, emlak vergisinden muafiyet istiyor

Güncelleme Tarihi:

OSBler, emlak vergisinden muafiyet istiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2014 13:39

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, OSB'lerin emlak vergisinden muaf tutulmasını istedi.

Haberin Devamı

Nakıboğlu, Türkiye'nin organize sanayi bölgeleri açısından dünyaya örnek model sunduğunu, bu modele dünyanın gıpta ile baktığını söyledi.

"Büyük Türkiye hayalinin gerçekleşmesi ve 2023 hedeflerine ulaşma noktasında OSB'lere büyük görevler düşüyor. Bu noktada geleceğe daha güvenlik bakabilmek adına bazı desteklere ihtiyacımız var" diyen Nakıboğlu, şöyle konuştu:

"OSB'lerin emlak vergisinden muaf tutulması gerek. Çünkü OSB'ler, yeni çıkan yasalarla belediyelerden hiç bir hizmet almıyor ama vezneye gidiyor. Bu adaletsiz yaklaşımın bitmesi gerek. OSB'ler, çöpten imar hizmetlerine tüm ihtiyaçlarını kendi müdürlüklerinden alıyor. Ayrıca OSB'de 100 dönümü olan bir sanayici bu alanın sadece 50 dönümüne fabrika kurabiliyor ama belediyeye emlak vergisi öderken boş kalan yerlerin de vergisini ödüyor. Belediyelere destek olmalıyız ama sanayicinin katılım parası ödeyerek yer aldığı OSB'den karşıladığı hizmetin bedelini belediyelere ödemesi de doğru olmaz. TRT payı, Belediye Tüketim Vergisi gibi fonlar ve TEİAŞ tarafından kalite hizmet bedeli adı altında yapılan tahsilat da kaldırılmalı."

Haberin Devamı

Nakıboğlu, 2 bin metrekareden büyük kapalı alan gerektiren her türlü sanayi yatırımının küçük sanayi siteleri ve OSB'lerde yapılmasının zorunlu hale getirilmesi için de yasal düzenlemeye gidilmesini beklediklerini vurguladı.

Nakıboğlu, Türkiye'nin kriz dönemlerinden başarıyla geçtiğine dikkati çekerek, "Son 10 yılda dünyada yaşanan ekonomik krizlere rağmen, yerli firmalarımızın ihracat rekorları kırması, büyümenin sürdürülmesi, Türk ekonomisinin geldiği sağlam yapıya en güzel örnek. Ancak taleplerimiz yerine getirilirse daha güçlü bir yapıya kavuşacağız. Gücümüz arttığında da 2023 hedeflerine daha emin adımlarla yürüyebiliriz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!