AK Parti'li Metin Külünk: Randevuya itiraz ettik

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Metin Külünk: Randevuya itiraz ettik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2014 11:21

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Yüksek Seçim Kurulu'nun, randevuyla oy kullanma kararının değiştirmesi için başvurduklarını ve bu yönde bir beklentileri olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

UETD’nin Berlin’deki iftarına katılan AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Metin Külünk, yurt dışında oy kullanacaklar için Yüksek Seçim Kurulu'nun getirdiği randevuyla oy kullanma işlemini eleştirdi.

Randevu sisteminin seçmenlerin sandığa gitmelerini sınırladığını savunan Külünk, “Oy kullanmak anayasal haktır. Benim vatandaşım belirlenen dört gün içinde kendisine en uygun zamanda gidip oy kullanabilmeli. Seçmenlere randevu verilerek zora sokmak doğru değil. İnsanlar işinde gücünde. Dört gün içinde oy kullanacaklar. İkisi çalışma gününe denk geliyor. İkisi de hafta sonu. Çalışan insanlar iş gününde işini gücünü bırakıp sandığa gidemeyebilir” dedi.

ESNEKLİK BEKLİYORUZ
Yüksek Seçim Kurulu'nun randevu konusunda esnek davranmasını beklediklerini belirten Külünk, “Yüksek Seçim Kuruluna başvurduk. İnsanlar internet kullanmayacaksa veya kullanmak istemiyorsa oy kullanamayacak mı? Randevulu sistem anayasal hakkı engelliyor. İnsanlar bu konuda şikayetçi” dedi.
Almanya'da parti olarak sandık kurullarını oluşturduklarını belirten Metin Külünk, “Sandık görevlilerimiz de hazır. Vatandaştan sandığa gitmesini ve anayasal hakkını kullanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

KİMLER KATILDI?
UETD’nin iftarına eski bakan Egemen Bağış’ın yanı sıra elçi müsteşar Hidayet Çilkoparan, Başkonsolos Başar Şen, Berlin Eyalet Meclis milletvekili İlkin Özışık, UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik ve çok sayıda sivil toplum örgüt temsilcisi katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!