Rutin denetim bir sıkıntı yok

Güncelleme Tarihi:

Rutin denetim bir sıkıntı yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2014 01:23

ABD Merkez Bankası’nın (FED) kara paranın aklanmasına karşı alınacak önlemleri içeren bir rapor hazırlaması için Ziraat Bankası’yla bir anlaşma imzaladığını duyurmasının ardından, Ziraat Bankası da süreçle ilgili detayları açıkladı.

Haberin Devamı

Banka yöneticileri, anlaşmaya konu New York şubesinin bir gökdelenin 30’lu katlarında faaliyet gösteren küçük bir şube olduğunu belirterek, “Rutin denetim sonucu varılan bir uzlaşma. Herhangi bir sıkıntı yok” dediler.

YAZILI PLAN SUNACAK

FED ile Ziraat Bankası arasındaki anlaşma önceki gün basına yansıdı. Yapılan açıklamada, anlaşmanın Ziraat Bankası İç Sistemler Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Cesur ile ABD Merkez Bankası Kıdemli Başkan Yardımcısı F. Christopher Calabia arasında imzalandığı belirtildi. Ziraat Bankası, anlaşmayı izleyen 60 gün içinde, ABD’nin düzenleyici kurumlarına, bankalar yasası hükümleri ve kara paranın aklanmasını önlemeye ilişkin kurallara uygun ve “kabul edilebilir” olan “yazılı bir plan” sunacak. Ayrıca, Ziraat Bankası New York şubesinde, yüksek riskli müşterilerin işlemleri ya da diğer kuşkulu işlemlere ilişkin 1 Temmuz ile 31 Aralık 2012 tarihleri arasındaki kayıtlar, bağımsız bir danışman tarafından incelenecek.

Haberin Devamı

RUTİN DENETİMDE GÖRÜLDÜ

Ziraat Bankası yetkilileri, söz konusu uzlaşmaya rutin denetimler soncunda vardıkları bilgisini verdiler. New York şubesinde şüpheli bir işlem görüldüğü iddialarını reddeden yetkililer, “Sıkıntılı bir süreç yok. İş yapma teknikleriyle ilgili olarak bir uzlaşmaya varıldı ve bu uzlaşma duyuruldu. Aksi takdirde şüpheli bir durum görülse, bankacılık lisansı hemen iptal edilirdi” diye konuştular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!