Hollanda 4 - 3 Kosta Rika (Penaltılarla)

Güncelleme Tarihi:

Hollanda 4 - 3 Kosta Rika (Penaltılarla)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2014 22:45

Yarı finale çıkacak son takımı belirleyecek karşılaşmada Hollanda penaltılar sonunda Kosta Rika'yı eleyerek yarı finalde Arjantin'in rakibi oldu. 90 dakikası ve uzatma bölümü golsüz sona eren karşılaşmaya Kosta Rika kalecisi Navas damga vurdu. 120 dakikaya sayısız kurtarış sığdıran Navas, Kosta Rika'nın hikayesinin sürmesi için ellerinden geleni yaptı. Penaltılara saniyeler kala oyuna girerek Hollanda kalesini Cillessen'den devralan Krol ise penaltılara damga vuran kaleci oldu. Kosta Rika'dan Ruiz ve Umana'nın penaltı atışlarını kurtaran Krul Hollanda'yı yarı finale taşırken maça damga vuran Navas ise penaltılarda başarı gösteremedi. Luis Van Gaal'in 118. dakikada yaptığı kaleci değişikliği mücadele sonrasında en çok konuşulan konulardan biri oldu. Hollanda bu galibiyetle yarı finalde Arjantin'in rakibi oldu.

Haberin Devamı

KARŞILAŞMDAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
-Umana...kaçırıyor.... Hollanda yarı finalde.....
-Hollanda'da Kuyt var topun başında... GOLLL.... (Kosta Rika 3-4 Hollanda)
-Bolanos...GOLLLL.... (Kosta Rika 3-3 Hollanda)
-Sneijder topun başında.... GOOLLLL... (Kosta Rika 2-3 Hollanda)
-Gonzalez....GOLLLL ... (Kosta Rika 2-2 Hollanda)
-Hollanda'da Robben... GOLLL... (Kosta Rika 1-2 Hollanda)
-Kosta Rika'da topun başında Ruiz... Kaçırdı... (Kosta Rika 1-1 Hollanda Pen.)
-Van Persie.... GOLLL... (Kosta Rika 1-1 Hollanda Pen.)
-Kosta Rika'da Borges topun başında.... GOLLLL... (Kosta Rika 1-0 Hollanda Pen.)
-Son düdük geliyor... Maç penaltılara kaldı...
-Hollanda'da ilginç değişiklik. Maçın penaltılara gitmesine çok az kala kaleci Cillessen oyundan çıkıyor Krul oyuna giriyor.
-Hollanda bir kez daha direğe takıldı. 118'de Sneijder harika vurdu top bir kez daha ist direkte patladı.
-Uzatmanın ilk bölümünde son düdük geliyor.
-Kosta Rika kalecisi Navas bir kez daha sahnede. Vlaar'ın kafa vuruşunda Navas harika bir kurtarışla topu kornere çeldi.
-Uzatma bölümüne Hollanda başlaıyor.
-90 dakikanın son düdüğü geliyor. Maç uzatmalara gidiyor.
-Uzatma dakikalarında yürekleri ağıza getiren pozisyon... Van Persie vurdu Tejeda çizgiden çıkardı, top üst direğe de çarptı ve Kosta Rika defansı zor da olsa topu uzaklaştırdı.
-88'de Sneijder soldan arka direğe kesti Van Persie çok müsait pozisyonda topu ıskaladı.
-2. yarıdaki en tehlikeli pozisyonu 82. dakikada Hollanda Sneijder ile yakaladı. Sol çaprazdan kazanılan serbest atışıta topun başına geçen Sneijder vurdu top direkten döndü.
-Karşılıklı atakların olduğu maçta iki takımda defansta sağlam duruyor. Oyuna ilk müdahale ise 66'da Kosta Rika'dan geldi. Forvet Campbell oyundan çıkarken Urena oyuna giriyor.
-2. yarıya Hollanda başlıyor...
-39'da Hollanda'nın kazandığı serbest atışta topun başına Sneijder geçti. Harika vurdu aynı güzellikte kaleci navas topu kornere çeldi.
-35'de sağ kanattan Kosta Rika'nın kullandığı serbest atışta Hollanda ceza sahasında karambol oluştu. Kosta Rika gole çok yaklaştı ancak defans topu uzaklaştırmayı başardı.
-29'da Hollanda bir kez daha gole yaklaştı. Ruiz'den topu kapan Van Persie pasını depay'a aktardı. Bu oyuncu sol kanattan ceza sahasına girdikten sonra şutunu çekti kaleci Navas topu ayağıyla çıkarttı.
-21'de Hollanda maçın en önemli atağını gerçekleştirdi. Ayağa paslarla Kosta Rika kalesine yüklenen Hollanda'da Kuyt sağ kanattan pasını Depay'a çıkarttı. Bu oyuncunun vuruşunda top kaleciden döndü. Devamında Sneijder kaleyi yokladı top kalecinin üstüne gitti.
-Maça Kosta Rika başlıyor...

Haberin Devamı


Tribünler yine çok renkli...

Hollanda 4 - 3 Kosta Rika (Penaltılarla)


Hollanda 4 - 3 Kosta Rika (Penaltılarla)


Hollanda 4 - 3 Kosta Rika (Penaltılarla)


Hollanda 4 - 3 Kosta Rika (Penaltılarla)


KARŞILAŞMA ÖNCESİ
Turnuvanın favori ekiplerinden Hollanda, B Grubu'nu 9 puanla kayıpsız tamamlamıştı. İlk maçında son şampiyon İspanya'yı 5-1 gibi şaşırtıcı bir skorla mağlup eden 'portakallar', Avustralya'yı 3-2, Şili'yi ise 2-0'la geçmişti. 2. tur maçında Meksika ile eşleşen Hollanda geriye düştüğü maçı son dakikalarda bulduğu gollerle 2-1 kazanarak çeyrek final biletini almıştı.

Haberin Devamı

Kupa'nın sürpriz ismi Kosta Rika ise Hollanda gibi ilk maçında büyük bir sürprize imza atmış ve Uruguay'ı 3-1 mağlup etmişti. İtalya'yı 1-0 yenen ve İngiltere ile golsüz berabere kalan Kosta Rika, 2 tur maçında ise Yunanistan'ı penaltı atışları sonunda 6-4 ile saf dışı bırakarak çeyrek finale gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!