En masum 3 yağ

Size önereceğim bu besinler sağlığımıza sayısız faydası olabilecek yağlarla dolu...

Haberin Devamı

Elbette kalorileri yüksek ama ölçülü tükettiğinizde vücudumuzun uzun süre mutlu kalmasını sağladıklarını görüp şaşıracaksınız

Unutmayın, bütün yağlar zararlı değildir. Vücudunuza zarar vermeden yemeklerinize en az diğer yağlar kadar lezzet veren birçok kalp dostu yağ var. Bütün yağların zararlı olduğu hakkındaki yanlış kanı insanların yağ içermeyen ama yağ dışında çok fazla yapay katkı maddesi içeren ürünlere yöneltiyor. Oysaki kaçmamız, kaçınmanız gerekenler, kolesterolünüzü aniden yükseltebilecek trans yağlar ve kısmi hidrojene yağlar. Oysa sağlıklı olanları tercih ederseniz enerjinizin arttığını ve kilo almanıza neden olmadan daha uzun süre tok kalmanızı sağlayacağını göreceksiniz. Gelin onları tanıyalım.

Ekstra sızma zeytinyağı
Zeytinyağı, kolesterolü düşürerek kalp hastalığı riskini azaltan yağ asitleri bakımından oldukça zengin. Bu sağlıklı yağlar aynı zamanda insülin ve kan şekerini kontrol altına almaya da yardımcı. Bu yüzden diyabetikler için harika bir alternatif.

Haberin Devamı

Avokado
Avokado, sandvicinize, salatanıza ekleyebileceğiniz veya sos olarak kullanabileceğiniz oldukça lezzetli ve doyurucu bir besin. Avokadodaki tekli doymamış yağlar, antioksidanların emiliminin daha etkili biçimde sağlanmasına yardımcı oluyor.

Hindistancevizi yağı
Bu yağ, ‘orta zincir uzunluğunda trigliseritler’ olarak anılan özel bir yağ türü içeriyor. Yapılan bir çalışma Hindistancevizi yağının karın bölgesi yağlarını azaltmaya yardımcı olabileceğini bile öne sürüyor.

‘The Dr. Oz Show’ hafta içi her gün Digiturk Turkmax Gurme’de saat 20.00’de tekrarıysa ertesi gün saat 09.00’da yayınlanıyor

Yazarın Tüm Yazıları