Arjantin 1 - 0 Belçika

Güncelleme Tarihi:

Arjantin 1 - 0 Belçika
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2014 18:46

Dünya Kupası çeyrek final mücadelesinde Belçika'yı 1-0 mağlup eden Arjantin yarı final biletini kaptı. Tangocuların tek golünü 8. dakikada Higuain attı. Maçın daha başında kalesinde gol gören, turnuvanın sürpriz ve iyi oynayan ekiplerinden Belçika kalan dakikalarda Arjantin'i zorlayamazken en tehlikeli atağını 90+4'de gerçekleştirebildi. Golü erken bulmanın rahatlığıyla oynayan Messi ve arkadaşları ise etkili kontra ataklar gerçekleştirse de farkı açacak golleri yapamadılar. Arjantin'in yarı finaldeki rakibi bu gece oynanacak Hollanda-Kosta Rika maçının galibi olacak.

Haberin Devamı

Stat: Nacional
Hakemler: Nicola Rizzoli, Renato Faverani, Andrea Stefani (İtalya)
Arjantin: Sergio Romero, Pablo Zabaleta, Ezequiel Garay, Martin Demichelis, Jose Maria Basanta, Lucas Biglia, Javier Mascherano, Ezequiel Lavezzi (Dk. 71 Rodrigo Palacio), Angel Di Maria (Dk. 33 Enzo Perez), Lionel Messi, Gonzalo Higuain (Dk. 81 Fernando Gago)
Belçika: Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Daniel Van Buyten, Jan Vertonghen, Axel Witsel, Marouane Fellaini, Kevin De Bruyne, Kevin Mirallas (Dk. 59 Dries Mertens), Eden Hazard (Dk. 75 Nacer Chadli), Divock Origi (Dk. 59 Romelu Lukaku)
Gol: Dk. 8 Gonzalo Higuain (Arjantin)
Sarı kartlar: Dk. 53 Eden Hazard, Dk. 68 Toby Alderweireld (Belçika), Dk. 75 Lucas Biglia (Arjantin)


KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
-Maçın son düdüğü geliyor. Arjantin yarı finalde....
-Uzatmanın 4. dakikasında bu kez Belçika beraberlik golüne yaklaştı. Lukaku ceza sahası içinde içeriye çevirdi araya defans girdi, dönen topa Witsel vurdu top üstten az farkla auta çıktı.
-Uzatmanın 3. dakikasında Messi kaleci Courtois ile karşı karşıya kaldı. Ancak vuruşunda kaleci başarılıydı.
-Maça 5 dakika uzatma eklendi.
-85'de Bruyne ceza sahası dışından sert vurdu Romero'ya çarpan top kaleciyi ters ayakta yakaladı ama top çok az farkla kornere gitti.
-Oyuncu değişikliklerinden sonra Belçika daha atak bir futbol sergiliyor ancak net bir pozisyon halen yakalayamadılar...
-Belçika teknik direktörü Wilmots 61'de oyuna müdahale ediyor. Forvetten Origi çıkarken Lukaku giriyor. Mirallas'ın yerine ise Mertens oyuna giriyor.
-61'de bir kez daha soldan Vertonghen ortaladı bu kez Fellaini vurdu kafayı top üstten az farkla auta çıktı.
-54'de Arjantin Higuain'le gole bir kez daha çok yaklaştı. Golcü oyuncu tek başına topu taşıdı Kompany'den güzel bir çalımla kurtulduktan sonra şutunu çekti top üst direkte patladı.
-Karşılaşmanın 2. yarısına Arjantin başlıyor.
-İlk yarıda son düdük geliyor...
-41'de Vertonghen soldan kesti Mirallas kafayı vurdu top direği yalayarak auta çıktı...
-33'de Di Maria sakatlanarak oyun dışına çıkıyor Enzo Perez oyuna giriyor.
-26 ve 28'de Arjantin iki kontra atak fırsatı yakaladı. İlkinde Messi defansın arasında kalıp topu kaptırırken 28'de pasını Di Maria'ya aktardı. Bu oyuncunun plase vuruşu Kompany'den döndü.
-27'de Bruyne ceza sahası dışından sürpriz bir şut çıkardı kaleci Romero topu çelmeyi başardı.
-GOOLLL... 8. dakikada Higuain ortaya çıkıyor. Ceza sahası içinde önünde kalan; seken topa harika vurdu Higuain ve topu ağlara gönderdi...
-Maça Belçika başlıyor...


Oyun çok hızlandı...

Arjantin 1 - 0 Belçika


İki teknik direktör için stresli dakikalar; önde Wilmots arkada Sabella...

Arjantin 1 - 0 Belçika


Eden Hazard şu dakikaya kadar beklentilerin uzağında bir futbol ortaya koyuyor.

Arjantin 1 - 0 Belçika



Arjantin - Belçika / İlk yarı istatistikleri

Arjantin 1 - 0 Belçika


Messi kazanılan serbest atışı kullandı; top az farkla üstten auta çıktı...

Arjantin 1 - 0 Belçika


Higuain işte bu pozisyonda şutunu çekerek golü buldu...

Arjantin 1 - 0 Belçika


Karşılaşma öncesi tribünlerden renkli görüntüler...

Arjantin 1 - 0 Belçika


Arjantin 1 - 0 Belçika



Arjantin 1 - 0 Belçika


Arjantin 1 - 0 Belçika



MESSİ TARİHİ TEKRAR YAZACAK MI?
Meksika'da düzenlenen 1986 Dünya Kupası'nda da bu iki takım yarı finalde karşılaşmış ve Maradona harika oyununu 2 golle süsleyerek Arjantin'i finale taşımıştı. Messi bakalım her zaman karşılaştırıldığı Maradona'nın başarısını gösterip takımını bir kez daha Belçika karşısında zafere taşıyacak mı?

GÖZLER ONLARIN ÜZERİNDE
Messi: Dünya futbolunun en büyük yıldızı Lionel Messi bu kez kupayı kaldırmak istiyor. Grup maçlarında adeta şov yapan 'harika çocuk', 3 maçta 4 gol atmayı başarmış 2. turdaki İsviçre maçındaki tek golün ise asistini yapmıştı. Barcelona formasıyla İspanya şampiyonluğu, İspanya Kral Kupası, Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupası kaldıran 1987 doğumlu yıldız milli takım forması giydiği 90 maçta 42 gole imza atmayı başardı.

Eden Hazard: Belçika futbolunun altın jenerasyonunun öne çıkan ismi Eden Hazard, turnuvada bugüne kadar beklenen performansı gösteremedi. Kupa maçlarında şimdilik 2 asiste imza atan Chelsea'nin 1991 doğumlu yıldızı, milli takım forması giydiği 45 maçta ise 6 gol kaydetti.

Haberin Devamı

KARŞILAŞMA ÖNCESİ
Turnuvanın favori ekiplerinden Arjantin, F Grubu'ndaki mücadelesinde Bosna Hersek'i 2-1, İran'ı 1-0 ve Nijerya'yı 3-2 mağlup ederek 2. tura kayıpsız olarak yükselmişti. Messi ve takım arkadaşları 2. turda ise İsviçre'yi uzatmalara giden maçta 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselmişti.

Haberin Devamı

Turnuva öncsinde yapılan yorumlarda genç ve yenekli genç oyuncularıyla sürpriz takım olarak gösterilen Belçika, çeyrek finale kadar bekleneni karşıladı. H Grubu'nda Cezayir'i 2-1 ve Rusya ile Güney Kore'yi 1-0'lık skorlarla mağlup eden 'kırmızı şeytanlar', 2. turda ise ABD'yi 2-1 yenerek çeyrek final biletini almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!