Gençlik Otobüsü geri sayımda

Güncelleme Tarihi:

Gençlik Otobüsü geri sayımda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2014 01:27

Bu yıl beşincisi gerçekleştirilecek olan Gençlik Otobüsü projesi için geri sayım başladı. Türk kültürünü, Avrupa’da tanıtacak olan otobüs 10 Ağustos’ta 45 genç ile beraber Ankara’dan hareket edecek.

Haberin Devamı

Gençlere ücretsiz Avrupa fırsatları sunan MCD Gençlik Kulübü’nün bu yıl beşincisini gerçekleştireceği Gençlik Otobüsü projesinin yolcuları belirlendi. Ocak ayından bu yana, farklı eleme aşamalarından geçen gençler, Türkiye’yi 15 AB ülkesinde temsil etme fırsatı yakaladı. 42 gün boyunca 28 kent gezecek olan Gençlik Otobüsü hakkında bilgi veren MCD Gençlik Kulübü Başkanı Maksut Coşkun Dokunulmaz şunları söyledi:

28 ŞEHRİN TABLOSU

“Gittiğimiz her ülkede farklı etkinlikler düzenliyoruz. Bu yıl sanatsal çalışmalara ağırlık vereceğiz. 28 kentte çizilmiş dünyanın en kapsamlı yağlı boya tablosunu yapacağız. Bu şehirlerin simgeleşmiş yapıtları tek bir tabloda buluşacak. Yine 28 kentte çekilen bir klip ve sinema filmi hazırlayacağız. 42 gün boyunca eşsiz bir deneyim yaşayacak olan arkadaşlarımız yapacağımız çalışmalarla kendilerini geliştirme imkanı bulacak. Bunun yanı sıra Avrupalılara, Türkiye’yi ve Türk kültürünü tanıtacağız.”

Haberin Devamı

KATLANARAK BÜYÜYOR

Proje için yıl boyunca hazırlanıldığını kaydeden Başkan Dokunulmaz, etkinliğin sponsorların desteği ile gerçekleştirildiğini belirtti. Her yıl daha çok gence Avrupa fırsatı sunmak için çalıştıklarını belirten Dokunulmaz, 2013 yılında 18 bin kişinin başvurduğu projeye bu yıl 43 bin kişinin katılmak istediğini, gelecek yıllarda sponsorların desteği ile daha fazla gence fırsat sunulacağını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!