Korku dağları bekler

Güncelleme Tarihi:

Korku dağları bekler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2014 01:42

Kulübü zarara uğrattıkları gerekçesi ile Malatyaspor’un eski yöneticilerine verilen cezalar, Başkent’i endişelendirdi. Yerel mahkeme, iki eski başkan ve bazı yöneticilere hapis ve para cezası verdi. Karar, Yargıtay’ca onanır ve yeni açılacak davalarda emsal teşkil ederse, bir çok ismin başı ağrıyabilir. Malatya cephesi, kulübün uğradığı zararın tahsili için çalışma yapılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Malatya 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 4 yıldır devam eden kamu davasında çıkan karar, görev aldıkları dönemlerde kulüplerini sportif ve ekonomik anlamda zarara uğratan diğer başkan ve yöneticileri endişelendirdi. Yerel mahkeme, sarı-kırmızılı ekibin iki eski başkanı Hikmet Tanrıverdi ve Haşim Karadağ ile bazı yöneticileri hapis ve para cezasına çarptırdı.
Bir dönem Birinci Ligde yer alan ancak şu an Amatör Birinci Kümede mücadele eden Malatyaspor’un geçmiş dönem yönetimleri hakkında, görevi kötüye kullanma ve kulübü zarara uğratma iddiasıyla, kamu davası açılmıştı. Tanrıverdi ve Haşim Karadağ’ın başkanlık yaptıkları dönemlere ilişkin zararın 16 milyon lira civarında olduğu ileri sürüldü.
4 yıl süren mahkeme sonunda çıkan karar, Yargıtay’ca onanır ve yeni açılacak davalarda emsal teşkil ederse, benzer durumu yaşayan kulüplerde başkanlık ve yöneticilik yapmış isimler, hakim karşısına çıkabilecek. Malatyaspor Kulüp Avukatı Şahin Evin, “Gerekçeli karardan sonra detaylı değerlendirme yapabileceğiz. Gerekçeli karar doğrultusunda, kulübün uğradığı zararların tahsili yoluna gideceğiz. Kısa süre içinde bu konudaki çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi.

Haberin Devamı

EN DİKKAT ÇEKİCİ KULÜP ANKARAGÜCÜ

Mahkemenin bu kararı, geçmiş yıllarda yönetimleri tarafından sportif ve ekonomik olarak iyi idare edilemeyen ve borç batağına düşen, başta Ankaragücü olmak üzere, Diyarbakırr, Kocaeli ve Sakaryaspor gibi kulüpleri yakından ilgilendiriyor. Geçmişe yönelik hesapların incelenmesi talebiyle birlikte, kamu davası açılabileceği belirtiliyor. Süper Ligde mücadele ederken, önce PTT 1. Lig ardından da 2. Lige düşen A.Gücü’nün başkanı Mehmet Yiğiner, taraftarlarla yaptığı iftarda, kulübün geçmiş dönem yönetimleri tarafından 93 milyon TL borçlandırıldığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!