Google'dan Gmail kullanıcılarına Orkut mesajı

Güncelleme Tarihi:

Googledan Gmail kullanıcılarına Orkut mesajı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2014 09:10

İnternet devi Google, artık ilgi görmeyen Türk girişimci Orkut Büyükkökten tarafından kurulan ve sonraları Google’ın satın aldığı Orkut sosyal ağ servisini kapattığını tüm dünyaya Gmail aracılığıyla duyurdu.

Haberin Devamı

İşte o mesaj;

“On yıldır sürdürülen heyecan verici sohbetlerin ve kurulan bağlantıların ardından, Orkut’a veda etmemizin zamanının geldiğine karar verdik. Geçen on yıl içinde, YouTube, Blogger ve Google+ dünyanın dört bir yanına yayılan topluluklarıyla birlikte popüler hale geldi. Bu toplulukların genişlemesi Orkut’un büyümesini gölgede bıraktı; biz de enerjimizi ve kaynaklarımızı bu diğer sosyal platformları, onları kullanan herkes için, mümkün olduğunca güzelleştirmek amacıyla kullanmaya karar verdik.

Orkut 30 Eylül 2014 Salı tarihinde kapatılacak. O zamana kadar seni etkileyen bir şey yok, böylece bu geçişi yönetmek için zamanın olacak. Profil verilerini, topluluk yayınlarını ve fotoğraflarını Google Paket Servisi’ni kullanarak (Eylül 2016'ya kadar kullanılabilir) dışa aktarabilirsin. Herkese açık tüm toplulukların bir arşivi saklanıyor ve 30 Eylül 2014 Salı tarihinden itibaren çevrimiçi olarak kullanılabilecek. Yayınlarının ve adının bu topluluk arşivine dahil edilmesini istemiyorsan, Orkut‘u Google hesabından kalıcı olarak kaldırabilirsin. Daha fazla ayrıntı almak için lütfen Yardım Merkezimizi ziyaret et.

Haberin Devamı

Harika bir 10 yıl geçirdik ve bu hizmeti hâlen aktif olarak kullanmakta olanlardan özür dileriz. Önümüzdeki on yılda ve sonrasında daha fazla sohbete katılabileceğiniz ve daha da fazla bağlantı kurabileceğiniz başka çevrimiçi topluluklar bulacağınızı umuyoruz.”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!