Orada kimler var biz yokuz!

Güncelleme Tarihi:

Orada kimler var biz yokuz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2014 01:26

TFF’nin Riva’da yaptırdığı ve merhum başkan Hasan Doğan’ın ismini verdiği tesisleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açtı. Erdoğan, “Türkiye inşallah, önümüzdeki Avrupa Kupası’na katılmayı başarır” dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nin açılışını gerçekleştirdi. Törene Erdoğan’ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Hasan Doğan’ın eşi Aysel Doğan, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, teknik direktör Mustafa Denizli, A Milli Takım oyuncuları ile birlikte spor ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı. Açılış öncesi bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

‘TURNUVAYI iZLERKEN ÜZÜLÜYORUZ’

- Dünya Kupası’nı seyrederken zaman zaman üzülüyoruz. Bakıyoruz kimler var. Ama Türkiye orada yok. Onların yanında bizim olmayışımız bizi olumsuz istikamette etkiliyor. 5-6 milyon nüfusu olan ülkeler orada. 76-77 milyon nüfusu ile Türkiye niye orada, turnuvada yok.
- Bizler Türkiye olarak bu Dünya Kupası’na katılmayı çok arzu ederdik ama olmadı. Önümüzde Avrupa Kupası var. İnşallah Avrupa Kupası’na Türkiye katılır.

Haberin Devamı

SPORA TAM 1 MiLYAR LiRA YATIRIM

- 2002 yılında spor yatırımlarına ayrılan kaynak 63 milyon liraydı. Yani o günün rakamı ile 63 trilyon. Demek ki bu tesisin maliyeti o gün itibari ile bütün alanlardaydı. 2013 yılında ayırdığımız rakam eski rakamla 1 katrilyon. Bu günkü rakamla 1 milyar. 250 yeni spor tesisi inşa ettik. 362 tesisin inşası devam ediyor. 120 tesis ihale aşamasında ve hazırlıkları devam ediyor.
- Bir taraftan da 81 tesisin proje bazında çalışmaları devam ediyor. İhtiyaç olan şehirlerimize 25 stadyum inşa ediyoruz. 28 ilimize olimpik yarı olimpik havuz inşa ettik. 48 ilimizde devam ediyor. 21 atletizm pisti 5 jimnastik kompleksi 15 tenis kompleksinin inşaatları da devam ediyor.

‘BAŞARILAR iLE TAÇLANDIRACAĞIZ’

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, önemli başarılarla bu tesisi taçlandırmak istediklerini ifade etti. Tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Terim, şöyle konuştu:
- Sayın Başbakanımız da tesisin yapılmasında başrolü oynayanlardan... Kendisine de teşekkür ediyorum. Hem futbol hem spor adına çok güzel bir tesis. İnşallah önemli başarılarla bu güzel tesisi taçlandırırız.
- Kısa bir süre federasyon başkanlığı yapıp da bu kadar gönüllerde olmak gerçekten çok önemli bir şey. Bundan sonra artık burada kampa gireceğiz.

Haberin Devamı

‘HASAN DOĞAN’IN HATIRASI YAŞAYACAK’

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, törende yaptığı konuşmada, bu tesisin Türk futbolunun her kademesinde gelişim ve başarı için atılan dev bir adım olduğunu belirterek, finansal anlamda da önemli kazançlar sağlayacağını vurguladı. Toplam 190 bin metrekarelik alana 14 ay gibi bir sürede inşa edilen tesiste 18 bin metrekare kapalı alanda antrenman tesisleri, rehabilitasyon ve konaklama alanları ile hobi alanları bulunduğunu anlatan Demirören, “Her detayı düşünülen proje yalnızca Türkiye’nin değil Avrupa’nın da göz bebeği niteliğindedir. Bu vesileyle, 6 yıl önce aramızdan ayrılan rahmetli Hasan Ağabey’in değerli hatırası sonsuza dek yaşayacaktır” dedi.

‘MADENİ AÇIN’ RİCASI

Haberin Devamı

Açılışa gelen Somalı madenciler Başbakan’dan madenlerinin yeniden açılmasını talep etti.

BAŞBAKAN Erdoğan Soma’dan gelen beşi madenci üçü esnaf toplam sekiz Somalı’yla sohbet etti. Madenciler Başbakan Erdoğan’a madenci heykeli verirken, Soma’daki maden ocaklarının bir an önce faaliyete geçmesini istediler. Erdoğan da, “İş güvenliği sağlandıktan sonra madenler faaliyete geçecek” dedi.

5 çim saha, 85 oda var
Yer teslimi 29 Mart 2013’te, temel atma töreni ise 9 Nisan 2013’te gerçekleştirilen tesisler 450 günde tamamlandı.

GOLF SAHASI
Tesiste 5 adet çim futbol sahası, tenis kortları, mini golf sahası, mini gölet, yürüyüş alanları, koşu parkurları, açık otopark bulunuyor.

Haberin Devamı

SAĞLIK KULÜBÜ
Tesis, 17 bin 643 metrekarelik kapalı alanı, yönetim, konferans, toplantı, konaklama, sağlık kulübü, restorant gibi tüm idari ve sosyal alanları bünyesinde barındırıyor.

iKi SUiT
8 bin metrekareden oluşan 3 katlı konaklama bloğunda ikisi suit toplam 85 adet oda yer alıyor.

TASARRUF
Bu tesis ile Türk futbolunun yıllık minimum 14 milyon lira tasarruf yapması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!