Adaylığımı AK Parti’den de istediler

Güncelleme Tarihi:

Adaylığımı AK Parti’den de istediler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2014 02:00

Ben bir partinin adayı olarak gelmiyorum. Bütün bu partilerin müşterek adayı olarak geliyorum. CHP’li, MHP’li kardeşlerime seslenirken, aynı ölçüde AK Partili kardeşlerime de sesleniyorum. Benim de AK Parti’ye katılmam istendi ama akademik, diplomatik kariyeri tercih ettim. Oradaki arkadaşlarım da benim adaylığımı istediler ve desteklediler.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, rejim değişikliği yönündeki açıklamalara tepki göstererek, “Türkiye’nin rejim arayışında olmaması lazım. Türkiye’nin rejimi bellidir. Meşrutiyetin ilanından beri Türkiye Cumhuriyeti hep parlamenter sistemi tercih etmiştir. Şimdi bizde bütün yetkiler tek elde toplanırken, bir de bunun üzerinde devlet reisi yetkilerini birleştirdiğiniz zaman bunun adı demokrasi olmaz, başka bir şey olur. Mevcut sisteme göre seçilecek olan cumhurbaşkanı bu anayasal sisteme sadık kalmalı” dedi. İhsanoğlu, dün eşi Füsun İhsanoğlu ile birlikte Trabzon’da ziyaretlerde bulundu. ‘Memleketim’ şarkısının çaldığı otobüsün camından vatandaşları selamlayan İhsanoğlu’nun anonsçuluğunu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun anonsçusu Barış Bozkurt yaptı. İhsanoğlu, sokaktaki işçiden polislere, esnaftan evinin balkonunda el sallayan vatandaşa kadar herkesi selamladı. Zorlu Otel’de sivil toplum önderleriyle de bir buluşma gerçekleştiren İhsanoğlu, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Haberin Devamı

RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAH’IN ADIYLA

- “Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla başlarım. Bugün halktan gördüğümüz ilgi ve halkın duaları gerçekten Türkiye’de büyük bir değişikliğin öncülüğünün müjdesini vermektedir. Türkiye büyük bir değişim içinde. Tam demokratik olmak istiyor. Bir tahakkukun altında kalmak istemiyor. Biz çok zor günlerden geçiyoruz. Etrafımızı ateş çemberleri sarmıştır. Etrafımızdaki ülkeler parçalanmak üzeredir. İçeride ise biz bir rejim tartışmasını yaşıyoruz. Halbuki Türkiye’de rejimin yerleşmiş olması lazım. Rejimi değiştirmek siyasi kadronun ihdasında değil, bütün milletin onayıyla olmalıdır. Bu sıkıntılı günlerde Cumhurbaşkanlığı seçimi devletin başına bir emniyet supabının getirilmesi demektir.

- Ben bir partinin adayı olarak gelmiyorum. Bütün bu partilerin müşterek adayı olarak geliyorum. Bunu bir vazife şuuru içinde kabul ettim. Ben halkın adayıyım, milletin temsilcisi olarak sizin huzurunuzdayım. CHP’li MHP’li kardeşlerime seslenirken, aynı ölçüde AK Partili kardeşlerime de sesleniyorum. Ben hiçbir zaman siyasetin içinde olmadım ama her zaman siyasete çok yakın bir noktadaydım. Benim de AK Parti’ye katılmam istendi ama akademik, diplomatik kariyeri tercih ettim. Türkiye’ye başka yollardan hizmet etmeyi tercih ettim. Oradaki arkadaşlarım da benim adaylığımı istediler ve desteklediler. Cumhurbaşkanlığı fil dişi kulesi değildir. Orası bir hizmet yeridir. Bu kapı hizmet kapısıdır. Sözlerime şöyle son vermek istiyorum. Trabzon’a vatan Türkiye. Yiğitliğe vatan Trabzon. Bize her yer Trabzon.”

Haberin Devamı

Bize her yer Trabzon

İHSANOĞLU’na Trabzon gezisi süresince MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın ve CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu eşlik etti. Destek deklerasyonuna imza atan DSP, DP ve BTP’nin il başkanı ve yöneticileri de İhsanoğlu’nu karşılayanlar arasında yer aldı. Cuma namazının ardından Uzun Sokak’ta vatandaş ve esnafla buluşan Ekmeleddin İhsanoğlu’na bir vatandaş Trabzonspor atkısı hediye etti. İhsanoğlu’nun ilk Karadeniz gezisindeki, ilk mesajı da futbol oldu. Hangi takımı tuttuğuna yönelik soruya İhsanoğlu “Bu sorulur mu? Bize her yer Trabzon. Medarı iftiharımız. Biz artık Trabzonspor’dan Avrupa şampiyonluğu ve dünya kupası istiyoruz” yanıtını verdi. İhsanoğlu’nun sokak gezisi yaptığı sırada eşi Füsun İhsanoğlu ise Atatürk Köşkü, Ayasofya Müzesi ve Boztepe bölgesini dolaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!