Bağlantılarını araştırın

Güncelleme Tarihi:

Bağlantılarını araştırın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2014 02:00

IŞİD üyelerine yönelik sürdürülen soruşturmada savcılık; MİT, Emniyet ve Dışişleri’nden örgütün bağlantılarının araştırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Ankara Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Sadık Bayındır, Türkiye’nin Musul Başkonsolosluğu’nu basarak, Başkonsolos Öztürk Yılmaz’ın da aralarında olduğu görevliler ve yakınları ile Türk TIR şoförlerini rehin alan ancak şoförleri daha sonra serbest bırakan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütüne yönelik soruşturma başlatmıştı. Bayındır, soruşturma kapsamında, serbest bırakılan TIR şoförlerinin tanık olarak ifadesine de başvuracak.
Bayındır soruşturmayı TCK’nın ‘Yabancı tarafından işlenen suç’ maddesinin düzenlendiği 12. maddesi ve ‘Diğer suçlar’ başlığındaki 13. maddesi kapsamında sürdürüyor. ‘Terör örgütü kurmak, yönetmek ve terör örgütünün faaliyetleri çerçevesinde hürriyeti tahdit’ suçlamasının yöneltildiği IŞİD üyeleri hakkında 24 yıla kadar hapis istemiyle dava açılabilecek. Dava açılırsa IŞİD üyeleri hakkındaki yargılama da gıyaplarında sürdürülebilecek. Kendisini halife ilan eden IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi’nin de soruşturmada 1 numaralı şüpheli olması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!