Şiddetli erkeklere barınma evi

Güncelleme Tarihi:

Şiddetli erkeklere barınma evi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2014 02:00

Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin önüne geçilmesi için çıkarılan ve mevcut cezaları artıran 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu beklendiği kadar caydırıcı olmadı.

Haberin Devamı

Kadın cinayetlerinin artması üzerine harekete geçen Adalet, İçişleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, kanuna ek maddeler eklenmesi için çalışma başlattı.

DENETİMLİ TAKİP

Şiddet mağduru kadınların korunması için açılan sığınma evlerine ek olarak, eşine şiddet uyguladığı için evden uzaklaştırılan ve kalacak yeri olmayan erkekler için barınma evleri geliyor. Uzaklaştırma cezaları bitene kadar erkekler bu evlerde barındırılarak rehabilite edilecek.

PANİK BUTONUNDAN VAZGEÇİLİYOR

PİLOT bölge olarak Adana ve Bursa’da uygulanan panik butonu uygulamasından ise vazgeçilecek. Bunun yerine oluşturulacak ‘Elektronik Takip Sistem Merkezi’ ile şiddet uygulayan, mahkeme kararıyla uzaklaştırma kararı verilen erkeklere elektronik kelepçe takılacak. Bu kelepçe ile şiddet uygulayan erkek, eşi ya da beraber olduğu kadına 500 metreden fazla yaklaşamayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!