Türk şoförler: Şirketin borçları yüzünden tutulduk

Güncelleme Tarihi:

Türk şoförler: Şirketin borçları yüzünden tutulduk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2014 01:30

23 gün boyunca Irak’ta IŞİD tarafından rehin tutulan kamyon şoförleri ailelerine kavuşmalarının mutluluğunu yaşıyor. Bazı şoförler, şirketin borçları yüzünden alıkonulduklarını anlattı.

Haberin Devamı

IRAK’ta Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü tarafından kaçırılıp 23 gün rehin tutulduktan sonra önceki gün serbest bırakılan Türk TIR şoförlerinin evlerinde bayram havası yaşanıyor.

Oruca zorlamadılar: Mardin’in Kızıltepe ilçesinden Mehmet Sait Çobanoğlu (28), “Kötü muameleye maruz kalmadık. Adamlar senin içtiğin su yoksa, sana içeceği suyu verdiyse gerisini siz düşünün. Yemeği, içmeyi kendisi size veriyorsa artık siz düşünün. Yemiyor içmiyor bize yediriyor içiriyorlardı. Namazımızı kılıyorduk, oruca bizi zorlamıyorlardı. Sıcak olduğu için tutamıyorduk” dedi.

Başımıza silah dayıyorlardı: Birecik’ten Müslüm Görmez, rehin tutuldukları süre içerisinde eziyete maruz kalmadıklarını söyleyerek “Başta (Dışişleri Bakanı) Ahmet Davutoğlu olmak üzere Allah tüm devlet birimlerinden razı olsun. Başbakanımız sayesinde kurtulduk. Gizli tuttuğumuz telefonlar sayesinde ailelerimizle görüşüyor, yetkililerle irtibat kurabiliyorduk. Ama Türkiye’deki yayınlar bizi riske atıyordu. Bu nedenle yayın yasağı hayatımızı kurtardı. Televizyonları izledikten sonra bize ‘Telefonları çıkarın’ diye başımıza silah dayıyorlardı. Çünkü Türkiye ile irtibat kurduğumuzu anlıyorlardı... TIR’lara ihtiyaçlarının olduğunu söyleyerek bırakmadılar. Şu an ne yapacağımızı bilemiyoruz” diye anlattı.

Haberin Devamı

Şirketin borçları yüzünden: Şırnak’tan şoför Ramazan Şimşek: “Tutulduğumuz süre zarfında bir sıkıntımız yoktu. Normal bir tutuklu gibiydik. Etrafımızda dolanıyorlardı. Şirketin bazı borçlarından dolayı tutulduğumuzu biliyorduk. Onların alacağına karşılık olarak araçlarımıza el konuldu. Normal bir şekilde serbest bırakıldık. Herhangi bir saldırıya ve kötü muameleye maruz kalmadık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!