Brezilya 2 - 1 Kolombiya

Güncelleme Tarihi:

Brezilya 2 - 1 Kolombiya
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2014 22:50

2014 Dünya Kupası çeyrek final maçlarının ilk ayağı sonunda Brezilya ve Almanya yarı finale yükselen takımlar olurken Fransa ve Kolombiya turnuvaya veda ettiler. Ev sahibi Brezilya turnuvanın sürpriz takımlarından Kolombiya'yı 2-1'le geçerken gollerin altında iki defans oyuncusu David Luiz ve Thiago Silva'nın imzaları vardı. Kupa'nın iyi futbol oynayan ekiplerinden Kolombiya'nın tek golünü ise genç yıldızJames Rodriguez kaydetti. ancak Brezilya kazandığına sevinemedi. Girdiği bir ikili mücadelede sakatlanan Neymar'dan üzücü haber geldi. Diğer çeyrek final maçında ise Avrupa'nın iki devi Almanya ile Fransa karşılaştı. Almanya, Fransa'yı Hummels'in tek golüyle geçerken maç boyu kalesini Fransa ataklarına karşı iyi korudu. Brezilya ile Almanya'nın final bileti için karşılaşacağıKupa'ya veda eden Fransa ve Kolombiya'nın futbolcuları ve taraftarları ise büyük bir üzüntü yaşadılar.

Brezilya 2 - 1 Kolombiya
Fransa 0 - 1 Almanya

Haberin Devamı

Stat: Castelao
Hakemler: Carlos Velasco Carballo, Roberto Alonso Fernandez, Juan Yuste (İspanya)
Brezilya: Julio Cesar, Maicon, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo, Fernandinho, Paulinho (Dk. 86 Hernanes), Oscar, Hulk (Dk. 83 Ramires), Neymar (Dk. 88 Henrique), Fred
Kolombiya: David Ospina, Juan Zuniga, Mario Yepes, Cristian Zapata, Pablo Armero, Juan Cuadrado (Dk. 80 Juan Quintero), Fredy Guarin, Carlos Sanchez, Victor Ibarbo (Dk. 46 Adrian Ramos), James Rodriguez, Teofilo Gutierrez (Dk. 70 Carlos Bacca)
Goller: Dk. 7 Thiago Silva, Dk. 69 David Luiz (Brezilya), Dk. 78 James Rodriguez (Kolombiya)
Sarı kartlar: Dk. 64 Thiago Silva, Dk. 78 Julio Cesar (Brezilya), Dk. 67 James Rodriguez, Dk. 69 Mario Yepes (Kolombiya)

Haberin Devamı


KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

-Maçın hakemi son düdüğü çalıyor. Brezilya yarı finalde...
-Karşılaşmaya 5 dakika uzatma ekleniyor.
-80.Dakika... Kolombiya ayağa tek paslarla ceza sahasına girdi, Bacca topu Cezar'dan kurtardı ama yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi.... James Rodriguez topun başında...GOLLL...
-GOOLLL...69'da Luiz'le Brezilya farkı 2'ye çıkardı. David Luiz serbest atışta harika bir gole imza attı...
-Maçın 2. yarısı başlıyor.
-İlk yarının son düdüğü geliyor.
-Maç hızlı devam ediyor... 21'de James Rodriguez'le Kolombiya kontraya kalktı ancak son pasta Silva pas arası yaparak topu uzaklaştırdı. Devamında bu kez hızlı atakta Brezilya Fernandinho ile yüklendi ancak bu kez de Kolombiya defansı araya girdi.
-10'da Kolombiya Cuadrado ile kaleyi yokladı Silva'ya da çarpan top çok az farkla auta çıktı.
-GOOLLLL... Brezilya maça golle başlıyor. Soldan gelen kornerde arka direkte topu Silva ağlara gönderiyor...
-Maç başlıyor...

NEYMAR ŞOKU

Kolombiya karşısında verdiği mücadele ile yarı finale çıkmaya hak kazanan Brezilya takımının yıldız oyuncusu Neymar’dan üzücü bir haber geldi. Girdiği ikili mücadelede sakatlanan ve sahadan gözyaşları içinde ayrılan ünlü forvet oyuncusunun üçüncü omuriliğinde kırık olduğu tespit edildi. Kaldırıldığı hastaneden yapılan açıklamada Neymar’ın Dünya Kupası’na devam edemeyeceği bilgisi doğrulanırken bu haber takım arkadaşlarını ve Brezilyalı taraftarları üzüntüye boğdu.

Rio de Janerio'daki bir samba okulunda karşılaşmayı televizyondan izleyen kadın heyecanına yenik düşmüş...

Brezilya 2 - 1 Kolombiya


Serbest atıştan harika bir gol atan David Luiz gol sevincini böyle yaşadı.

Brezilya 2 - 1 Kolombiya


Kolombiya defansı Neymar'a adım attırmıyor...

Brezilya 2 - 1 Kolombiya


Neymar kanattan gelen yüksek topa müdahale etmeye çalışıyor...

Brezilya 2 - 1 Kolombiya


Brezilya teknik direktörü Scoları hızlı ve atak futboldan memnun gibi...

Brezilya 2 - 1 Kolombiya


Kornerden gelen top karambolü aşarak arka direkte kendini unutturan Silva'nın önüne düştü. Bu oyuncu için de topu kaleye atmak kolay oldu...

Brezilya 2 - 1 Kolombiya


Karşılaşma öncesi tribünlerden renkli görüntüler...

Brezilya 2 - 1 Kolombiya


Brezilya 2 - 1 Kolombiya


Brezilya 2 - 1 Kolombiya


Haberin Devamı

GÖZLER ONLARIN ÜZERİNDE
Neymar: Brezilya'nın futbol dünyasına sunduğu son süper yıldız Neymar da Silva Santos Junior, oyunuyla eleştiri alan takımını çeyrek finale kadar sırtlayan isim oldu. Hırvatistan ve Kamerun karşısında 2'şer gol bulan Neymar, milli takım forması giydiği toplam 51 maçta 33 gole ulaşmayı da başardı.

James Rodriguez: Kupa'nın sürpriz yıldız isimlerinden James Rodriguez, Kolombiya'yı adeta sırtında taşıyor. Kupa'da sahaya çıktığı 4 maçta 5 gol bulan 23 yaşındaki yıldız milli takım formasıyla 26 karşılaşmada 10 gol buldu.



KARŞILAŞMA ÖNCESİ
A Grubu'nu 7 puanla lider olarak tamamlayan Brezilya, Hırvatistan'ı 3-1 ve Kamerun'u 4-1 mağlup etmiş Meksika ile de golsüz berabere kalmıştı. Ev sahibi 2. tur mücadelesinde de Şili ile karşılaşmış ve penaltılara giden maçı 4-3 kazanmıştı.

Kupa'nın sürpriz takımlarından Kolombiya ise c grubu'nu 9 puanla lider tamamlamış, Yunanistan'ı 3-0, Fildişi Sahili'ni 2-1 ve Japonya'yı 4-1 mağlup etmişti. Kolombiya 2. tur maçında ise Uruguay'ı net bir skorla, 2-0 yenerek çeyrek finale yükselmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!