Yenidoğan’dan çıktı milli sporcu oldu

Güncelleme Tarihi:

Yenidoğan’dan çıktı milli sporcu oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2014 01:34

Yenidoğan’da yaşayan Damla Nur Nergizoğlu, milli takıma seçilmesinin ardından Balkan Wushu Şampiyonası’nda 3.’lük derecesi aldı. Annesi Çiğdem Nezgizoğlu, “Kızım bütün mahallenin gururu oldu. Şimdi herkes onun gibi olmak istiyor” dedi.

Haberin Devamı

Kentin olaylarla anılan semti Yenidoğan’da oturan Güç Koşullardaki Bireyler Federasyonu (GÜÇKOBİR) sporcusu Damla Nur Talun, milli takıma seçilme başarısını göstermesinin ardından, Balkan Wushu Şampiyonası’nda 3.’lük derecesi almayı başardı. Annesi ve üç kardeşiyle birlikte yaşayan Damla Ankara Hürriyet’i evinde ağırlayarak, “Spor benim hayatım. Hocalarım sayesinde imkansızlıkların içinde bir hayali başardım” dedi. Anne Çiğdem Negizoğlu ise, “Ben 14 yaşımda gelin, 15 yaşında anne oldum. Çocuklarım öyle olmayacak. Ayakları üstünde duracak. Kızım Damla, hem kardeşlerine hem de bu yoksul mahalledeki diğer gençlere örnek olacak” diye konuştu.

PLASTİK TOPLAYIP SATIYORDUM

Aldığı sosyal yardımlarla geçimini sağlayan anne Negizoğlu, kızı Damla’nın madalyaya uzanan hikayesini şöyle anlattı: “Eşim beni dört çocuğumla başbaşa bırakıp, bizi ortada bıraktı. Çocuklarımı geçindirmek için plastik toplayıp, satıyordum. Sonra GÜÇKOBİR’le tanıştım. Bana sosyal yardımlar sağlayarak önce hayatıma dokundular. Daha güzel bir eve taşındık. Sonra çocuklarımı adını bile duymadığımız spora yönlendirdiler. İlk başlarda şampiyonlukları düşünmesem de, madalyalar arka arkaya gelmeye başladı. Kızım milli sporcu olup Balkan üçüncülüğü de gelince, hayal edemediğimiz sevinci yaşadık.

Haberin Devamı

DİĞERLERİNE ÖRNEK OLDU

Ben Damla’nın başarısıyla anne olarak gurur duyuyorum. Mahallemizde bütün arkadaşlarımız ve aile dostlarımız onun için dua ediyor. Şimdi kendi çocuklarına örnek olarak gösteriyor. Hayatın bütün yükünü omzunda taşıyan bir kadın olarak kendi çocuklarıma ‘Çalışın, kimseye muhtaç olmayın’ demiştim. Ayakları üzerinde durmaları için her türlü fedalarlığı yaptım ama gücümün tükendiği anda hocalar devreye girdi. Şimdi Damla’nın önünde çok güzel fırsatlar var ve diğer kardeşleri de onun yolunda ilerlemek istiyor. Bu başarı bir örnek oldu. Bu imkanları bize sağlayan herkese minnettarım.”

AMACIMIZA ULAŞTIK

Maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarından geleceğin sporcularını çıkarmak amacıyla kurulan GÜÇKOBİR’in kuruluş amaçlarına uygun adımlarla ilerlediğini belirten antrenör Hakan Yıldız şunları söyledi: “Kulubümüzün tek amacı gençleri spora yönelendirerek onlara bir hayat sunmaktı. Damla şimdi milli sporcu oldu ve kendi ayakları üzerinde durarak eğitim hayatını garanti altına alacak bir adım atmış oldu. Kimseye muhtaç olmadan ailesine de destek olabilecek. Biz kısa bir zamanda istediğimize ulaştık. Kurduğumuz yapının tüm Türkiye’de yapılması için uğraşıyoruz. Bu çocukları imkansızlıklar arasında kaybetmek yerine kazanmak için mücadele ediyoruz. Tamamen kendi imkanlarımızla yaptığımız bu projeye katkı sağlamak isteyen herkese kapımız açık. İlerleyen dönemlerde Türkiye’de derece alan diğer sprocularımızın milli sporculara dönüştüğünü göreceğiz ve gurur duyacağız.”

DİĞERLERİ İÇİN ÇABALAYACAĞIM

Haberin Devamı

Ailesi ve arkadaşları kendisiyle gurur duyduğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Damla Nur Talun, “Artık diğer şampiyonalar için hazırlanıyor ve mahallemde benim gibi olan arkadaşlarım için elimden geleni yapmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!