Blondie geliyor!

Yaz konserleri ve festivaller daha henüz bitmemişken, şimdiden sonbahara doğru heyecanlanmak için harika bir sebebimiz var. Blondie İstanbul’a geliyor!

Haberin Devamı

Blondie geliyor

Türkiye’de ilk defa konser verecek olan Amerikalı grup, 6 Eylül akşamı İstanbul’un yeni konser mekanı Black Box’ta sahne alacak. Geçtiğimiz hafta sonu Glastonbury’deki sahne performansına dair övgüleri hala bütün müzik basınında konuşulurken, grup aynı zamanda bu sene 40. yıllarını da bu turne vesilesiyle kutluyor.

Pozitif Live’ın organizasyonuyla İstanbul’da konser verecek olan Blondie, 70’li yılların sonundan bugüne kadar yayınladıkları 10 albümden en sevilen parçalarıyla hepimizi dev bir zaman tünelinden geçirecekler. Debbie Harry vokaliyle ‘One Way or Another’ , ‘Atomic’, ‘Maria’ yı dinlemek gerçekten çok güzel olacak. Ajandalarınıza şimdiden 6 Eylül’ü işaretleyin derim.

Haberin Devamı

21. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ BAŞLADI

İKSV tarafından 17 yıldır Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Caz Festivali’nin 21’incisi, 1 Temmuz Salı akşamı Avusturya Başkonsolosluğu / Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde gerçekleştirilen açılış töreni ve FOURinthePOCKET konseriyle başladı.

Elif Çağlar’ın harika vokaliyle festivali açan grup konserde 21. senesine giren festival için 21 senedir sahne alan sanatçılardan şarkılarla Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’ndeki kalabalığı coşturdu. Konserin 21 şarkılık bu bölümden sonra grup birkaç ay sonra yayınlayacakları EP’lerinden yepyeni bir şarkıyla alkışları daha da arttırdılar. 16 Temmuz’a kadar devam edecek olan festival FOURinthePOCKET ile nefis bir mekanda harika bir başlangıç yapmış oldu.

Diğer yandan, İstanbul Caz Festivali’nde birçok yeniliğin yanı sıra sosyal medya açısından da bir ilk yaşanıyor. Festivalin resmi instagram hesabı (instagram.com/istanbulcazfestivali) fotoğrafçı Muhsin Akgün tarafından yönetilirken, twitter hesabı (twitter.com/istanbulcazfest) ise #sezyumcaz hashtag’leriyle Kaan Sezyum’a teslim edilmiş. Böylece festivalin önceki senelere göre sosyal medya yönetimi bence bu sene daha da eğlenceli olmuş.

Haberin Devamı

Blondie geliyor

16 Temmuz’a kadar sürecek olan festivalde bu hafta sonu bir ilk olarak ‘Parklarda Caz’ konserleri düzenlenecek. 5 Temmuz Cumartesi saat 18:00’da Nişantaşı Sanat Parkı’nda ücretsiz olarak Jon Batiste & Stay Human ve Mitch & Mitch konserleri Nişantaşı ve çevresini müzikle dolduracak. Hafta sonu planınızda bir değişiklik yapın rotanızı Nişantaşı’na çevirin bu harika konserleri kaçırmayın.

26. ENKA KÜLTÜR SANAT BULUŞMALARI

Bu yıl 26. Yılını kutlayan ENKA Kültür Sanat Buluşmaları ‘ Sanat Uzun, Hayat Kısa’ sloganıyla 1 Temmuz tarihinde başladı.

Blondie geliyor

11 Ağustos’a kadar devam edecek olan bu sanat buluşmaları konserler, film gösterileri ve tiyatro oyunları gibi farklı dallarda sanat etkinliklerini içeriyor. Festivalde açıkhava etkinlikleri kapsamında 4 Temmuz akşamı Türk pop müziğinin sevilen ismi Yalın’ı ağırlayacak. ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alacak olan Yalın konserinin biletleri günler öncesinden tükenmiş olsa da, son gün telaşıdır konsere gidemeyen arkadaşlarınız varsa bence onların peşine düşmenin tam zamanıdır.

Haberin Devamı

Blondie geliyor

Yalın’ın yanı sıra Temmuz ayı boyunca ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu’nda Fazıl Say, akustik performansıyla Teoman ve halk müziğinin en büyük isimleri Arif Sağ ve Erdal Erzincan’a eşlik edecek 20 kişilik Bağlama Orkestrası, gelenekselden çağdaşa tüm müzik türlerini müzik severlerle buluşacak.

SIA- 1000 FORMS OF FEAR

Blondie geliyor

Bambaşka bir azim hikayesi olan Sia’nın 6. stüdyo albümü ‘1000 Forms Of Fear’ artık piyasada. Bambaşka diyorum çünkü 5 albüm çıkartmış, başarılı bir şarkıcı, söz yazarı olan Sia bir anlamda ışığı görüp gelmiş bir sanatçı.

2010 senesinde alkol ve uyuşturucu bağımlılığı üzerine yaşadığı intihar teşebbüsüyle dibe vuran Sia rehabilitasyona girip yepyeni bir insan olarak doğmuş diyebiliriz. Seneler içinde kazandığı şöhreti taşıyamayan Sia, ünlü olmanın verdiği yükü taşıyamayarak bu noktaya geldiğini belirtmiş.

Haberin Devamı

‘Six Feet Under’ dizisinin son bölümünde yer alan ‘Breathe Me’ ile yakaladığı büyük başarının ardından hayatı değişen Sia, dibe çöküşünün de birlikte geldiğini anlatmış. Şarkının patlamasıyla turne tekliflerine yetişemeyen Sia, sürekli seyahatte olma hali ve otel odalarında yalnız olma hissinin kendisini de farkında olmadan yaralamaya başladığını belirtmiş. Tüm bu şöhret ve başarı stresine rağmen 2 albüm daha çıkartan Sia tek tük konserlerle 2010 senesine kadar müzik dünyasındaki ismini giderek yükseklere taşımış bir sanatçı.

2010 senesi Sia için bir dönüm noktası çünkü başka sanatçılar için şarkı yazmaya karar vermesi onu tüm dünyaya tanıttı. Bu dönemde Rihanna’ya yazdığı ‘Diamonds’ bence Sia’nın kariyerinin dönüm noktası olarak onun da hayatını değiştirdiğini düşünüyorum. Özellikle ‘Diamonds’ın da başarısıyla 2014’e kadar Beyonce’den Britney Spears’a birçok sanatçıya şarkılar yazan Sia, aslında kendi müzik kariyeri için de doğru yolu bu sayede bulduğunu ifade ediyor.

Haberin Devamı

Başka sanatçılara verdiği büyük hitlerden sonra nihayet 4 sene sonra kendine de bir albüm yapması 2014’ün en güzel albüm haberlerinden biri oldu. Yeni albümün en önemli yanlarından biri olarak, Sia bu albüm için hiçbir görsel tanıtımda yer almayacağını daha albüm çıkmadan önce açıkladı. Bu açıklamasının hemen ardından Ellen’ın şovunda albümün ilk single’ı Chandelier’ı sahneye yüzü dönük olarak söyleyen Sia, albümdeki tüm şarkılarını sanatın farklı dallarıyla tanıtmak istediğini belirtiyor. Bu planla tıpkı Chandelier’ın klibinde olduğu gibi albümün bundan sonraki tüm single çalışmalarının video kliplerinde kendisi yer almadan albümün tanıtımını sürdüreceğini açıkladı.

Blondie geliyor

Sia 6. albümü için Greg Kurstin ile birlikte çok sayıda şarkı kaydettiklerini belirtmiş. 12 şarkılık albümün ilk single’ı ‘Chandelier’ Mart ayında yayınlandı ve klibiyle Youtube’da yaklaşık 50 milyon kez tıklandı. Sia’nın bundan sonraki single’lar için kendisinin rol almayacağı video klipler projesi sanırım baya işe yarayacak gibi duruyor. Söz konusu şarkıyı aslında Rihanna için yazdığını belirten Sia, şarkı bittikten sonra şarkıyla kurduğu duygusal ilişki yüzünden şarkıyı kendi albümüne almak istemiş (iyi ki de öyle yapmış!).

Genelde albümdeki tüm şarkıları en çok 20 dakikalık sürelerde yazdığını söyleyen Sia, aslında daha sık yeni albüm çıkartmak istediğini de itiraf etmiş. Diğer sanatçılara verdiği şarkılar sayesinde yeteri kadar para kazandığını söyleyen Sia, ‘kendi hayranlarım için albüm yapıp bunu tanıtmasam bile albümün onlara ulaşabileceğine emin’ demiş. Sia için en büyük sıkıntı olan promosyon sürecini de bu albümle büyük ölçüde çözerek, medya röportajları yerine radyo söyleşileri yapmayı şu sıralar daha uygun buluyor.

‘1000 Forms Of Fear’ 4 senedir beklemeye değecek çeşitlilikte şarkılar içeriyor. Albümde slow şarkıların yanı sıra, yerinde durmayan kıpır kıpır, enerjik şarkılar da mevcut. Yeni albümü için Howard Stern’in radyo programına katılan Sia programda birçok şarkısını gitar ve piyano ile yazdığını, sanılanın aksine elektronik alt yapılardan aslında çok hoşlanmadığını söylemiş.

Sahne korkusunu, şöhret alerjisini yeni şarkılarla harmanlayıp 6. stüdyo albümüyle bizlere kazandırdığı için kendisine minnettarım. Muhtemelen yakın gelecekte bir Sia konseri olamayacak olsa da, Sia’nın sesinden yeni şarkılar duymak kesinlikle bu senenin en güzel işlerinden birisi.

YILDIZLAR:

Big Girls Cry

Burn The Pages

Straight For The Knife

Fair Game

Free The Animal (şarkıdaki vokal oyunlarını çok sevdim)

Fire Meet Gasoline

OSCAR’IMI VERDİM GİTTİ:

Chandelier (hem albümün incisi hem de harika bir çıkış şarkısı)

Eye Of The Needle

Elastic Heart (‘Hunger Games’ filmi için yaptığı şarkıda Diplo ve Weeknd ile birlikte çalışmıştı. Filmin OST albümünün en iyi şarkısı olduğunu düşünüyorum)

Yazarın Tüm Yazıları