Zuladan 2 milyon paket sigara çıktı

Güncelleme Tarihi:

Zuladan 2 milyon paket sigara çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2014 01:27

Başkent’te yılın ilk beş ayında 1 milyon 932 bin 678 paket kaçak sigara ele geçirildi. Kaçak sigaraya karşı yürütülen projeli çalışmada ise zula diye tabir edilen özel bölmeli sekiz kamyona ise mahkeme kararıyla el konuldu.

Haberin Devamı

Ankara’da 2014 yılının ilk 6 ayında 1 milyon 932 bin 678 paket kaçak sigara ele geçirildi. Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, Doğu’dan Batı’ya sigara taşımacılığında transit noktada bulunan Ankara’da kaçak sigaraya karşı projeli çalışma yürütürken, özel bölme (zula) yapılan 8 kamyona ise mahkeme kararıyla el konuldu.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube ekipleri, Suriye ve İran üzerinden Türkiye’ye sokulan ve ardından Ankara üzerinden Türkiye’nin Batı illerine sevk edilen kaçak sigara ile ilgili çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takibin yanısıra eğitimli köpekleri de kullanan kaçakçılık polisi, 2014 yılında 100’e yakın operasyon yaptı. Yapılan operasyonlarda yılın ilk 5 ayında 1 milyon 932 bin 678 paket kaçak sigaraya el konuldu, 43 şahıs yakalandı. Ele geçirilen kaçak sigaralar ise imha edildi.

Haberin Devamı

DİKKAT ÇEKİCİ KARAR

Kaçakçılık polisi, projeli çalışma yürüterek kaçak sigara ile ilgili bağlantıları da ortaya çıkardı. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, sigara kaçakçılığını “Örgütlü suçlar” kapsamında değerlendirerek emsal oluşturacak dikkat çekici bir karara imza attı. Mahkeme, özel bölmeler oluşturularak sigara kaçakçılığında kullanılan 8 adet kamyona el koyma kararı verdi. Kaçakçılar, özel bölmeli araçlara el konulmasının ardından sigaraları yolcu otobüsleri üzerinden Doğu ve Güneydoğu illerinden Batı illerine taşımaya başladı. Kaçakçılık polisi, otobüsler üzerindeki denetimlerini artırırken, kaçak sigara taşımacılığı yapan yolcu otobüslerine cezai işlem uygulanması için de çalışma başlatıldı.

1 MİLYAR LİRA KAYIP

Türkiye genelinde Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın 2014 yılının ilk 5 ayında yaptığı operasyonlarda 89 milyon paket kaçak sigara ele geçirildi. Türkiye’nin kaçak sigara, sigara kağıdı, elektronik sigara ve tütün mamüllerinden yıllık 1 milyar lira vergi kaybı yaşadığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!