Türkiye'ye verilmiş bir madalya

YAZAR ve sanatçı Zülfü Livaneli için önceki akşam Beyoğlu’ndaki Fransız Sarayı’nda özel bir tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Ünlü sanatçıya Fransa ve kültürüyle olan dostluğu, barış, özgürlükler ve insan hakları adına verdiği mücadele için layık görüldüğü ‘Legion d’Honneur’ nişanını, Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili takdim etti. Törene eşi Ülker ve kızı Aylin Livaneli’yle birlikte gelen Zülfü Livaneli’yi gecede aynı nişana 2011 yılında değer görülen yazar Yaşar Kemal, fotoğraf sanatçısı Ara Güler, sinema oyuncusu Türkan Şoray ile çok sayıda sanatçı ve gazeteci dostu da yalnız bırakmadı. Büyük gurur yaşadığını belirten Livaneli, “Fransa gibi bir ülkenin kültür alanında bu madalyayı vermiş olması beni çok duygulandırdı. Bunu tek kişi olarak almazsınız,
sizi yaratan ortam ile alırsınız. Ben kendi ülkemin kültürünü temsil eden bir insanım. Dolayısıyla, bu Türkiye’ye verilmiş bir madalyadır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Zülfü Livaneli, Fransa’nın en üst düzey nişanı ‘Legion d’Honneur’ ile ödüllendirildi.

Legion d’Honneur nişanı, Zülfü Livaneli’ye Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili tarafından sunuldu

Sevgililer geliyor
Ivana Sert ve Sinan Akıman, önceki akşam Etiler’deki Teppanyaki Alaturka’da oğullarını bir araya getirdi. Mekân çıkışı önden yürüyen Sert’in oğlu Ateş, muhabirlere “Sevgililer geliyor” diye seslendi. Çocuklarının çok iyi anlaştığını söyleyen Sert, Akıman’la ilgili sorular üzerine de “İlişkimizde her şey çok güzel gidiyor” dedi. Yeni projelerinden de bahseden Sert, yakında setlerde olacağını açıkladı: “Kenan İmirzalıoğlu’yla bir filmde
oynayacağım.”

3 Temmuz kutlaması
Futbolda şike operasyonu kapsamında 3 Temmuz 2011’de tutuklanan ve bir süre sonra serbest bırakılan Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu, yeniden yargılanma talebinin kabul edilmesiyle aklanma fırsatı yakaladı. Mahkemenin kararını ailesiyle çıktığı Bodrum tatilinde kutlayan Ekşioğlu, gözaltına alınmasından tam üç yıl sonra eşi ve oğluyla Gümüşlük’te görüntülendi. Ekşioğlu’nun hayli keyifli olduğu gözlendi.

Yeni aşkıyla el ele
Musa Aytun’la ilişkisi sona eren Sinem Yıldırım, yeni aşkı işadamı Reha Yereşen’de buldu. Bir süre önce Mykonos’ta tatil yapan sevgililer, önceki akşam da Kuruçeşme’de görüntülendi. Bir balıkçıda yemek yiyen çift, gecenin sonunda mekândan el ele ayrıldı.

Haberin Devamı

Güner söyledi sevgilisi coştu
MFÖ grubunun solistlerinden Fuat Güner ile klarnetçi Hüsnü Şenlendirici, Bodrum’da aynı sahneyi paylaştı. Gümüşlük Özak Bar’daki konseri izleyenler arasında Güner’in sevgilisi İpek İyier de vardı. Konser boyunca sahnenin yanında dans eden İyier, bir yandan da sevgilisinin fotoğraflarını çekti.

Yazarın Tüm Yazıları