Amatörler bekleyişte

Güncelleme Tarihi:

Amatörler bekleyişte
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2014 01:22

İl Müdürlüğü tesislerinin kullanımında ücret talep edilmesi, futbol kulüplerini endişelendirdi. Yayınlanan genelge ile kulüplerden, antrenmanları için saat başına 60 TL talep ediliyor. Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Kandazoğlu, girişimleri sonucunda yetkililerin iyi niyetli yaklaşım gösterdiğini ve çözüm konusunda önemli adım atıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Ankara’daki amatör futbol kulüplerinden, Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü’ne ait tesisleri kullanımlarında ücret talep edilmesi, yönetici ve teknik adamları endişelendirdi. Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun yürüttüğü çalışmalar, olumlu adımların atılmasını sağlarken, kulüpler şimdi çıkacak sevinçli haberi bekliyor. Konu ile ilgili olarak bir süre önce yayınlanan genelgede, il müdürlüğüne ait sahalarda idman yapan kulüplerden, bir saat için 60 TL para ödemesi isteniyor.
Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Kandazoğlu, Türkiye’nin bir çok ilinde bunun uygulandığını, bir süre önce konu ile ilgili olarak Spor Genel Müdürlüğü’nün genelge yayınlandığını belirtip, şunları söyledi:
“Anayasa’da, devlet, vatandaşının spor yapması için her türlü olanağı sağlar şeklinde düzenleme var. Ancak, Eskişehir’de yapılan bir şikayet üzerine, İl Müdürlüğü üzerinde zimmet çıkması gibi bir durumla karşılaşılmış. Sonrasında bununla ilgili düzenleme yapıldı. Ben, hem il müdürümüze hem de Genel müdürümüze durumu aktardım. İkisi de çok iyi niyetli ve sorunun çözümü konusunda olumlu yaklaşım gösterdi. Girişimlerimiz sonucu, Suat Kılıç’ın Spor Bakanlığı döneminde yasal bir düzenleme yapıldı ve bu ücretin tamamen ortadan kaldırılması yönünde adım atıldı. Yeni düzenleme, Maliye Bakanlığı’nın onayından geçti, şu an Spor Bakanlığı’nda imza bekliyor.”
Amatör futbol maçlarında ücret talep edilmediğini, antrenman için para istenmesinin amatör kulüpleri sıkıntıya sokacağını vurgulayan Kandazoğlu, şöyle konuştu:
“Yılda 4-5 bin TL’yi bulacak bir rakamdan bahsediyoruz. Bu bir amatör takımın neredeyse bütçesi. Yetkililerin iyi niyetli yaklaşımı sonucu, bu konunun çözüme kavuşacağına inanıyorum. Haziran ayında sezon sitti. Kulüplerimizle oturup konuştuk. Onları mağdur etmeyeceğimizi söyledik. 1 Temmuz’dan itibaren, bu sahalarda idmana çıkan kulüplerimiz, kaç antrenman yapmışsa, federasyon olarak bu parayı biz ödeyeceğiz. Bir süre bu şekilde idare edeceğimizi düşünüyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!