Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Trabzon'da 5 partinin temsilcileri karşıladı

Güncelleme Tarihi:

Ekmeleddin İhsanoğlunu Trabzonda 5 partinin temsilcileri karşıladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2014 12:37

Muhalefetin Cumhurbaşkanlığı seçimindeki çatı adayı Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, eşi ile birlikte Trabzon'a gitti. İhsanoğlu'nu Trabzon'da CHP ve MHP'li vekillerin yanı sıra destek deklerasyonuna imza atan DSP, DP ve BTP'nin il başkanı ve yöneticileri de karşıladı.

Haberin Devamı

Muhalefetin çatı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, bu sabah saat 10.00'da tarifeli uçakla Trabzon'a geldi.

Havalimanında CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, CHP, MHP, DSP, DP ve BTP il başkanı ve yöneticileriyle kalabalık bir vatandaş topluluğunun karşıladığı İhsanoğlu, apronda verilen çiçekleri aldı, tek tek tokalaştı.

Prof. Dr. İhsanoğlu, daha sonra CHP tarafından tahsis edilen ve posterleriyle süslenen otobüsle şehir turu attı, halkı selamladı.

Dinlenmek için otele gelen İhsanoğlu, lobide kendisini karşılayanlarla sohbet etti. Gazetecilere kısa bir açıklama yapan İhsanoğlu, “Ülkemizin bu önemli köşesinden başlamak istedik. Trabzon coğrafi, kültürel, siyasi ve tarihi açıdan çok önemli bir il'' dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlunu Trabzonda 5 partinin temsilcileri karşıladı
Füsun İhsanoğlu: İlk başta pek sıcak değildim

Haberin Devamı

''CUMHURBAŞKANI OLURSANIZ KURAN İPTAL Mİ OLACAK''

İhsanoğlu, konaklayacağı Kahramanmaraş Caddesi'ndeki otelden, bir süre dinlendikten sonra cuma namazı için ayrıldı.

Kahramanmaraş Caddesi'nden yürüyerek İskenderpaşa Camisi'ne giden İhsanoğlu, çevredeki esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. İhsanoğlu, İskenderpaşa Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından çıkışta cemaatle sohbet etti.

Bu sırada, üniversite öğrencisi ve hafız olduğunu söyleyen bir genç, İhsanoğlu'na, "CHP zihniyeti İslamiyete zarar verdi. Kuran kursları kapatıldı. Siz cumhurbaşkanı olursanız Kuran iptal mi olacak" dedi.

''SUS ARTIK. BEN KONUŞUYORUM''

İhsanoğlu, çevredekilerin uzaklaştırmak istediği gence cevap vereceğini söyleyerek, "Biz artık o tarihi geçtik. Uzlaşma başladı" yanıtını verdi. Gencin, CHP'ye yönelik eleştirilerini sürdürmek istemesi üzerine İhsanoğlu, "Sus artık. Ben konuşuyorum. Ben cumhurbaşkanı olursam sizden kıraat-ı aşere isterim" yanıtını vererek camiden ayrıldı.

İhsanoğlu, daha sonra Meydan Parkı'nda oturup kısa süre vatandaşlarla sohbet etti. Ardından Uzun Sokak'a geçip vatandaşlarla sohbet eden İhsanoğlu, esnaf ziyaretinde bulundu.

İhsanoğlu'na, Uzun Sokak'taki ziyareti sırasında çevredeki vatandaşlar, alkışlayarak destek verdi. Bir vatandaş ise Trabzonspor atkısı hediye etti.

İhsanoğlu, kuyumcu dükkanına giderek buradaki çalışanlarla konuştuğu sırada bir vatandaşın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlıktan sonra Cumhurbaşkanlığına aday olmasını hatırlatması üzerine şöyle konuştu:
"Millet bunun farkında olduğunu gösterecek ve demokrasinin önününü açacak. Bir vesayet sistemini yok ederken yeni bir vesayet sisteminin kurulmasını kimse istemiyor. Artık vesayet sistemi bitmişse yenisinin kurulmasına ihtiyaç yoktur."

Daha sonra kuyumcudan çıkan İhsanoğlu, çevredeki iş yerlerini gezerek çalışanlarla ve çarşıdaki vatandaşlarla sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

İhsanoğlu, daha sonra Kahramanmaraş Caddesi'nde yürüyüp, çevredeki vatandaşlarla sohbet ettikten sonra dinlenmek için konaklayacağı otele gitti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!