10 ay önce yüz nakli olan Salih Üslün yaşamını yitirdi

Güncelleme Tarihi:

10 ay önce yüz nakli olan Salih Üslün yaşamını yitirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2014 08:49

Antalya’da 10 ay önce yüz nakli olan ve iki hafta önce uyuşmazlık nedeniyle yüzünün yüzde 60’lık bölümü alınan Salih Üslün hayatını kaybetti...

Haberin Devamı

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, yaptığı açıklamada, bazı sorunlar nedeniyle yüzündeki yumuşak dokunun büyük bölümü 16 Haziran'da gerçekleştirilen operasyonla alınan, ardından yoğun bakım ünitesinde tutulan 55 yaşındaki Salih Üslün'ün sağlık durumunun iyiye gittiğini ancak bir hafta önce ağırlaşmaya başladığını belirtti.

Özkan, "Hastamız, dün saat 23.00 sıralarında akciğer yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Elimizden geleni yaptık, üzgünüz" dedi. Prof. Dr. Özkan, Üslün'ün ailesine başsağlığı diledi.

"GÜZEL BİR YÜZÜ OLMUŞTU"

Salih Üslün'ün oğlu Sedat Üslün de doktorları tarafından sürekli bilgilendirildiklerini, özellikle son günlerde babasının durumunun ağır olduğunu bildiklerini söyledi. Ameliyat boyunca babasına refakatçılık yapan Üslün, "Yaklaşık 10 ay güzel bir yüzle hayatını sürdürdü. Güzel bir yüzü olmuştu ama sevinci uzun sürmedi. Bu aşamadan sonra yapabileceğimiz bir şey yok. Hepimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

Haberin Devamı



Kendisinin Edirne'ye döndüğünü dile getiren Üslün, babasının cenazesinin birkaç gün içinde memleketlerine gönderileceğini bildirdi. Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan 31 yaşındaki Muhittin Turan'ın yüzü, 23 Ağustos 2013'te 55 yaşındaki Salih Üslün'e nakledilmişti. Nakil, aynı zamanda Türkiye'nin en komplike yüz ameliyatlarından biri olmuştu.

Haberin Devamı

10 ay önce yüz nakli olan Salih Üslün yaşamını yitirdi

GEÇEN YIL 23 AĞUSTOS'TA AMELİYAT OLMUŞTU

Antalya’da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 31 yaşındaki Muhittin Turan’ın yüzü, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Edirne’den gelen çiftçi Salih Üslün’e geçen 23 Ağustos’ta, 7.5 saat süren ameliyatla nakledildi.

Hastanenin 4’üncü, Türkiye’nin 6’ncı yüz nakli operasyonunda Salih Üslün’e alt-üst çene, saçlı deri ve dil de dahil olmak üzere tam yüz nakli yapıldı. Salih Üslün, 2008 yılında samanlığına giren bir fareyi yakalamak için kovalarken av tüfeğinin namlusunun üzerine düşüp silahın ateş alması sonucu yaralanmış ve çok sayıda operasyon geçirmişti.

Haberin Devamı

"EN ÇOK İHTİYACI OLAN HASTAYDI"

Prof. Dr. Ömer Özkan sabah saatlerinde basının karşısına çıkarak açıklama yaptı. Prof. Dr. Özkan, Salih Üslün için "Toparlasaydı muhteşem bir şey olacaktı. Ama bazen üstesinden gelemiyorsunuz. Sonuçta bu tür ameliyatlarda 6 ay bir yıl derken sürekli takipte olmak gerekiyor. En çok ihtiyacı olan hastaydı. Bir böbrek hastası kaybedilmiyor mu? Çok ihtiyacı olan hastaya yaparsanız riskler vardır. Bu hasta onlarca kez ameliyat edilmiş. Son çare olarak bu ameliyat yapılmıştı." dedi.

"BABAMIN CANINI KURTARMAYA ÇALIŞIYORLARDI OLMADI"

Yüz nakli sonrasında çeşitli sağlık sorunları oluşan ve yoğun bakım ünitesinde tedavi edilirken hayatını kaybeden Salih Üslün'ün, Edirne'nin Havsa ilçesindeki ailesi taziyeleri kabul ediyor.

Üslün'ün ilçeye bağlı Naipyusuf köyünde yaşan oğlu Serdar Üslün, gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının ölümünden dolayı çok üzgün olduklarını söyledi. Babasının ölüm haberini dün 23.00'te aldıklarını belirten Üslün, "Dün hoca, ağabeyimi aradı söyledi. Babamın sağlığı bozulmuştu. Yüz nakli geri plana atılmıştı. Babamın canını kurtarmaya çalışıyorlardı, olmadı. Yenik düştü. Babamın sağlık sorunları çıktı" diye konuştu.

Serdar Üslün, gözyaşlarını tutamadı. Üslün'ün diğer oğlu Sedat Üslün ise babasının ameliyatı ve sonraki süreçte yanında olduğunu söyledi. Büyük acı yaşadıklarını ve üzgün olduklarını ifade eden Üslün, daha fazla konuşmak istemediğini kaydetti.

FARELERİ VURURKEN YÜZÜNÜ KAYBETTİ

Haberin Devamı

PTT’den emekli olan ve Naip Yusuf Köyü'nde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Salih Üslün, 2008 yılında bahçesindeki ekinlere zarar veren fareleri engellemek için tüfekle nöbet tutmaya başladı. Samanlık kısmında beklerken dengesini kaybedip yere düşünce ateş alan tüfek Üslün’ün yüzünü parçaladı. Antalya’da geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen 31 yaşındaki Muhittin Turan’ın yüzü, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde nakledilmiş, daha sonra ise doku uyuşmazlığı nedeniyle geri alınmıştı.Hayatını kaybeden Salih Üslün’ün yapılacak otopsinin ardından Pazar günü köyüne getirilerek toprağa verilmesi planlanıyor.


10 ay önce yüz nakli olan Salih Üslün yaşamını yitirdi
Yüz naklinde şok gelişme: Yüz tutmadı

10 ay önce yüz nakli olan Salih Üslün yaşamını yitirdi
‘Yüzünü yaşasın diye aldık’

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!