Çatı YSK’da

Güncelleme Tarihi:

Çatı YSK’da
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2014 01:12

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ismi CHP, MHP, DP, DSP ve BTP genel başkanlarının imzaladığı ortak deklerasyonla dün sabah Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verildi.

Haberin Devamı

Belgeyi YSK’ya vermeye CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel’in arasında bulunduğu deklarasyona imza atan beş partinin temsilcisi geldi. Toprak çıkışta gazetecilerin “YSK’ya, Başbakan Erdoğan’n cumhurbaşkanlığına aday olduktan sonra istifa etmesi gerekir yönünde bir başvurunuz oldu mu” sorusu üzerine şu değerlendirmeleri yaptı: “Anayasa Mahkemesi’nin bu konuda vermiş olduğu bir karar var ama bazı kararlar etik olarak alınmalı. Üç tane cumhurbaşkanı adayı yarışacak. Bir tanesinin devlet imkânlarını sonuna kadar kullanıp diğer adayların kendi imkânlarıyla bu kampanyada haksız rekabete girmesini doğru bulmuyoruz.”

43 GÜMRÜKTE ÇATI

Gümrük kapılarındaki sandık kurullarında AK Parti ve CHP’nin temsilcisi bulunuyordu. Başvuru üzerine YSK, MHP’nin de gümrüklerde kurulucak sandık kurullarına girmesine karar verdi. Böylece, çatı gümrüklerde de kurulmuş oldu. YSK dün toplantı ve yükleme limanı olduğu gerekçesiyle Aliağa’yı kapattı. Oy verilecek gümrük kapısı sayısı 43’e indi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!