IŞİD’e giderken yakalandı

Güncelleme Tarihi:

IŞİD’e giderken yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2014 01:41

ABD’nin Colorado eyaletindeki Denver Uluslararası Havaalanı’nda Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünden Tunuslu bir üyeyle evlenmek üzere Türkiye’ye gitmek isterken FBI ajanlarına yakalanan 19 yaşındaki hemşirenin ifadesinin ortaya çıkması ülkede büyük yankı uyandırdı.

Haberin Devamı

İnternetten görüntülü konuşma programı Skype aracılığıyla iletişim kurduğu IŞİD militanının Suriye’de kendisiyle evlenmek isteğine inanan hemşire Shannon Maureen Conley’nin aynı zamanda örgüte katılmaya hazırlandığı açıklandı. Colorado’daki mahkeme kayıtlarına göre, 8 Nisan’da yakalanan örgüt içinde ‘Halime’ adını kullanan Conley’nin bagajından Kaide’yle ilgili kitaplar ve Kaide’nin liderlerinden Enver el Evlaki’nin adının yazdığı CD’ler çıktı.

Suriye’ye gidecekti

Conley, aşırı İslamcılara katılma ve ABD’ye yönelik eylemlerde bulunma planları olduğu için terör faaliyetlerinde bulunmaya teşebbüsten gözaltına alındı. Amerikan yayın kuruluşu CBS Denver’ın haberine göre, daha önce ABD ordusunda savaş tekniği eğitimi bulunan Conley, yetkililere verdiği ifadede, Müslümanlığı seçtiğini ve bu eğitimini cihat eylemleri için kullanmak istediğini de itiraf etti. Dökümanlara göre, Conley’nin Skype üzerinden yazıştığı “Y.M” isimli 32 yaşındaki Tunuslu kendisiyle evlenmek istediğini ve Suriye’deki cihatçılara katılmasına yardım edebileceğini söyledi. Conley, Almanya’nın Frankfurt kentine, oradan da sırasıyla İstanbul’a ve Adana’ya geçerek, sınırdan Suriye’ye gitmeyi planladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!