Mobil dünyanın da lideri Hürriyet

Güncelleme Tarihi:

Mobil dünyanın da lideri Hürriyet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2014 01:01

Hürriyet, dijitalde lider haber merkezi olmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

HÜRRİYET, dijitaldeki hızlı yükseleşini mobil cihazlarla sürdürmeye devam ediyor. IAB’nin hazırladığı Mayıs 2014 raporuna göre Hürriyet, tablette ve akıllı telefonda en çok ziyaret edilen haber sitesi oldu.

DİJİTAL alanlardaki yatırımlarını hızla sürdüren Hürriyet, en yüksek erişim oranına sahip haber sitesi olduktan sonra şimdi de akıllı telefon ve tabletleri kapsayan mobil dünyanın lideri oldu. Dünya çapından dijital reklam ve pazarlama konusunda en etkili kurum olan Internet Advertising Bureau’nun (IAB) Gemius verileriyle ilk kez açıkladığı 2014 Mayıs internet ölçümleme raporuna göre Hürriyet, hem bilgisayarda hem tablette hem de akıllı telefonlarda birinci oldu.

‘CEP’TEN 2 MİLYON KİŞİ

Akıllı telefonlarla üzerinden en fazla gerçek tekil kullanıcıya sahip olan Hürriyet’i mayıs ayında 2.1 milyon kişi ziyaret etti. Sayfa gösterimi bakımından da birinci olan Hürriyet’in akıllı telefonlarındaki sayfalarına kullanıcılar 132 milyon kez dokundu. Hürriyet mobil çağın en önemli akıllı cihazları arasında yer alan tablette de liderliğini sürdürdü. Söz konusu dönemde haber sitelerinin yanı sıra Türkiye’deki diğer tüm sitelere fark atan Hürriyet, tablette 1.2 milyon kişi tarafından ziyaret edildi. Buna ek olarak Hürriyet, 53.6 milyon sayfa gösterimiyle haber siteleri arasında yine liderliğini sürdürdü.

Haberin Devamı

BİLGİSAYARDA LİDER

Hürriyet, bilgisayarlar başındaki okuyucularıyla liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Gerçek tekil kullanıcı sayısı bakımından ‘hurriyet.com.tr’, Facebook, Twitter ve YouTube gibi yabancı siteler dışında en çok ziyaret edilen ikinci web sitesi olarak listede yer aldı. Aylık 7.6 milyon gerçek tekil kullanıcıya sahip olan hurriyet.com.tr’nin mayıs ayındaki sayfa gösterimi sayısı 1 milyarı geçti. Hurriyet.com.tr böylece sayfa gösterimi sayısı bakımından yerli ve yabancı siteler arasında dördüncü sırada yer aldı.


Mobilde ‘Radikal’ başarı

HÜRRİYET dünyası çatısı altında bulunan Radikal,

Mobil dünyanın da lideri Hürriyet
akıllı telefon ve tablet kullanıcıları arasında adını üst sıralara yazdırmayı başardı. Araştırmada paylaşılan bilgilere göre mayıs ayında 1.1 milyon gerçek tekil kullanıcı sayısıyla üçüncü sırada yer alıyor. Raporda, Radikal tabletlerdeki gerçek tekil kullanıcı sayısıysa 380 bin olarak paylaşılıyor.

Haberin Devamı


HÜRRİYET İçerik ve Topluluk Servislerinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Erhan Acar

Hürriyet 3.0 dönemi başladı

HÜRRİYET İçerik ve Topluluk Servisleri Yöneticisi Grup Başkan Yardımcısı Erhan Acar, yeni dönemi Hürriyet 3.0 olarak adlandırdıklarını ifade etti. Acar, “Hürriyet Sosyal projemizle mobile odaklı stratejimizin ilk adımlarını atmaya başladık. Eylül’de iOS ve Andorid uygulamalarımızı yenileyerek kullanıcı dostu mobil uygulamamızı devreye alacağız. Mobil ve tablet için yepyeni bir e-gazete uygulaması okuyucularımızı bekleyen yeniliklerimiz arasında” şeklinde konuştu.

Mobil dünyanın da lideri Hürriyet
Birincilikten dolayı Hürriyet okuyucularına teşekkür eden Acar, “Bu sonuç bize daha çok çalışmamız, içerik ve hizmetlerimizi her geçen gün en iyi ve en kullanıcı dostu hale getirmek için ışık tutmuştur” dedi.

Haberin Devamı


Tablet ve akıllı telefonlarda kullanıcı sayısına göre sırası
1’inci

Tabletlerdeki gerçek tekil kullanıcı sayısı
1.2 milyon

Bilgisayarlardaki gerçek tekil kullanıcı sayısı
7.5 milyon

Akıllı telefonlardaki gerçek tekil kullanıcı sayısı
2.1 milyon

Kaynak: IAB-Gemius 2014 Mayıs verileri.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!