Başbakanlık'ta kritik zirve

Güncelleme Tarihi:

Başbakanlıkta kritik zirve
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2014 19:34

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak ve bölgedeki gelişmeleri ele almak üzere Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar ile Resmi Konut'ta bir araya geldi. Halen devam eden görüşmenin son bölümüne Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Başbakanlık kaynakları, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel istirahatte olduğu için Kara Kuvvetleri Komutanı ile görüşen Erdoğan'ın Irak basta olmak üzere bölgedeki son gelişmelere ilişkin bir değerlendirme toplantısı yaptığını; toplantının son bölümüne Dışişleri Bakanı'nın da iştirak ettiği bilgisini verdi.

Toplantının ardından Başbakan Erdoğan, özel uçak "ANA" ile saat 20.00'de İstanbul'a gitti. Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan, Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve diğer ilgililer uğurladı.

Genelkurmay Başkanı zirveye neden katılmadı

Başbakalık Resmi Konut'ta başta Irak'taki gelişmeler olmak üzere bölgedeki son durumun değerlendirildiği toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in "istirahat" gerekçesiyle katılmayışı Ankara kulislerini hareketlendirdi. Başbakanlık kaynaklarının Özel'in "istirahat" ettiğini açıklaması üzerine istirahat nedeni merak konusu oldu. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar'ın, Özel'in yerine zirveye gelmesinin nedeninin Genelkurmay Başkanı Özel'in "yıllık izinde" olmasından kaynaklandığı öğrenildi. Orgeneral Akar'ın, bölgedeki askeri durum konusunda bilgi paylaşımı amacıyla, Özel'e vekaleten toplantıya katıldığı kaydedildi. Cengizhan ÇATAL/ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!