Süre doldu, Köşk’e üç aday

Güncelleme Tarihi:

Süre doldu, Köşk’e üç aday
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2014 18:30

YÜKSEK Seçim Kurulu’nun (YSK) ilan ettiği seçim takvimine göre, cumhurbaşkanı seçimi adaylık başvuruları saat 17.00 itibarıyla sona erdi. İlk kez halk tarafından seçilecek cumhurbaşkanı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu ve Selahattin Demirtaş yarışacak.

Haberin Devamı

Köşk için ilk başvuru, 29 Haziran Pazar günü CHP ve MHP tarafından yapıldı. Partiler, bu tarihte ortak adayları Ekmeleddin İhsanoğlu’nu, cumhurbaşkanlığına aday gösteren dilekçelerini TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e sundu. AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanı adaylık başvuruları da 1 Temmuz’da TBMM Başkanlığı’na yapıldı.

YSK, cumhurbaşkanı adaylık başvurularını 5 Temmuz Cumartesi günü incelemeye başlayacak ve tespit edilen eksikliklerin tamamlanmasına ilişkin yazılı bildirimde bulunulacak. Cumhurbaşkanı adayları, YSK’ca belirlenen bilgi ve belge eksikliklerini en son 7 Temmuz Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar tamamlayacak.

Eksikliklerin tamamlanmasının ardından cumhurbaşkanı geçici aday listeleri 8 Temmuz Salı günü Resmi Gazete’de yayımlanacak ve itirazlar başlayacak. Cumhurbaşkanı geçici aday listesine yapılan itirazlar, 10 Temmuz Perşembe günü YSK’ca karara bağlanacak. Kesin aday listesi 11 Temmuz Cuma günü Resmi Gazete’de yayımlanacak ve propaganda dönemi başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!