CHP'li Yüksel polis tekmesini Meclis'e taşıdı

Güncelleme Tarihi:

CHPli Yüksel polis tekmesini Meclise taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2014 14:30

CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Alaattin Yüksel, 21 yıl önce Sivas olaylarında hayatını kaybedenleri anmak için İzmir’de toplananlara polisin orantısız güç kullandığını, yaşlı adamın tekmelediğini söyleyerek konuyu TBMM’ye taşıdı.

Haberin Devamı

Sivas olaylarını anma etkinliği kapsamında İzmir’e yürümek isteyenlere polisin TOMA’larla müdahale etmesine ve yaşlı bir vatandaşın yerde tekmelenmesine tepki gösteren CHP’li Yüksel, şunları söyledi:"Gezi Parkı direnişi sırasında Kordon’da oturan genç bir kızın saçlarının çekilmesi, bir kadına karakolda dayak atılması, milletvekillerine ve sendika başkanlarına hedef gözeterek TOMA’lardan su sıkılması, Soma protestoları sırasında Alsancak’ta 13 yaşındaki bir çocuğun gözaltına alınmak istenmesi henüz hafızalardan silinmemişken, şimdi de polis yaşlı bir adamı yerde tekmelemiştir. Anayasal hakkını kullanmak isteyen herkese TOMA’yla, copla, biber gazıyla saldırılması anlaşılır bir durum değildir."

CHPli Yüksel polis tekmesini Meclise taşıdı
YERE DÜŞEN YAŞLI ADAMA TEKME

Haberin Devamı

Başbakan’ın Soma ziyareti sırasında Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel’in bir vatandaşa tekme attığını hatırlatan Yüksel, "Polis maalesef Başbakan’ın adamlarına özenmektedir. Yere düşmüş yaşlı bir vatandaşa tekme atmak hangi vicdana sığar? Yaşlı adamdan ne istiyorsunuz? İzmir Valisi ve Emniyet Müdürü, buraya gelmeden önce kentimizde bu tür olaylar yaşanmamaktaydı. Türkiye’nin en huzurlu, barışçıl kenti İzmir, bugün bu iki yönetici yüzünden şiddetle anılmaktadır. İzmir polisinin şiddeti her gün gazete sayfalarında yer almaktadır. İzmirliler bu durumdan rahatsızdır" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yazılı olarak yanıtlaması isteğiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Yüksel, şu soruları yöneltti:

"21 yıl önce Sivas’ta yaşanan olaylarda yaşamını kaybeden aydınlarımıza saygı adına, anma yürüyüşünde bir araya gelen yurttaşlarımıza müdahale edilme gerekçesi nedir?

Müdahale emrini kim vermiştir?

Emri verenlerle ilgili herhangi bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?

İzmir’deki anma yürüyüşü sırasında polisin müdahalesi nedeniyle yere düşen yaşlı bir yurttaşımızın bir polis memuru tarafından yerde tekmelendiği basın organlarında yer almıştır. Yaşlı yurttaşımıza bu şiddeti uygulayan polis memuru hakkında herhangi bir işlem başlatılmış mıdır?

Haberin Devamı

İzmir polisi sürekli şiddet olayları ile gündeme gelmektedir. Polis memurlarını psikolojik bir eğitimden geçirmeyi düşünüyor musunuz?

Anayasal haklarını kullanan vatandaşlarımıza yönelik olarak hak ihlalinde bulunan polisler hakkında cezai yaptırım uygulanmış mıdır? İzmir’de yeni emniyet müdürünün göreve başladığı tarihten bugüne polis şiddetinde yaşanan artışın nedenleri konusunda bir çalışmanız var mıdır?"

BAKMADAN GEÇME!