Işıklar Askeri Lisesi 156. Dönem mezunlarını verdi

Güncelleme Tarihi:

Işıklar Askeri Lisesi 156. Dönem mezunlarını verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2014 15:25

Işıklar Askeri Hava Lisesi Komutanlığı “156. Dönem Mezuniyet Töreni” düzenlendi.

Haberin Devamı

Işıklar Askeri Hava Lisesi Komutanlığı'nda gerçekleştirilen törene, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, davetliler ve mezun olan öğrencilerin velileri katıldı.

IŞIKLAR ASKERİ LİSESİ 156. DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ / Foto Galeri

RADYASYONA KARŞI KORUMA SAĞLAYAN KUMAŞ

Orgeneral Akın Öztürk, okul girişinde törenle karşılandı. Karşılama mangasını selamlayan Öztürk, daha sonra okul anı defterini imzaladı. Öztürk'e okulun çeşitli dallarda katıldığı yarışmalarda elde ettiği başarılarla ilgili bilgi verildi. Öztürk, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) orta eğitim kurumları arasında kimya dalında açtığı proje yarışmasında "Radyasyona karşı koruma sağlayan kumaş" projesiyle birincilik elde eden, aynı zamanda 156. dönem birincisi olan Seyit Alp Herdem ile yakından ilgilendi.

Öztürk, okulda Türkçe ve İngilizce iki ayrı dergi çıkaran öğrencilerden birinin İngilizce sunumunu dikkatle dinledi. Öztürk'e öğrencilerin yazdığı ve kitaplar hediye edildi.

Daha sonra, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan mezuniyet töreninde konuşan Okul Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay İshak Dayıoğlu, 169 yıllık tarihi boyunca birçok komutan, lider ve devlet adamı yetiştiren Işıklar Askeri Lisesi'nin 2008 yılında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Hava Lisesi olarak hizmet vermeye başladığını söyledi.

Tarihten getirdiği güçlü birikimi, Türk Hava Kuvvetleri'nin çağdaş vizyonuyla birleştiren okulun çok kısa sürede ulusal ve uluslararası alanda önemli dereceler elde ettiğini ifade eden Dayıoğlu, "Okulumuz son dönemde 'eğitimde cazibe merkezi' haline gelmeyi başarmıştır. Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının yavru kartalı Işıklar Askeri Hava Lisesi, sorumluluğunun bilincinde olarak eğitim ve öğretimde her geçen gün artan kalitesi ile yoluna devam etmektedir" dedi.

Haberin Devamı

Işıklar Askeri Lisesi 156. Dönem mezunlarını verdi

Haberin Devamı

"GELECEĞİN SAVAŞLARINI HAVA VE UZAY GÜCÜNÜ İYİ YÖNETENLER KAZANACAK"

Dayıoğlu, mezun olan öğrencilere de seslenerek, havacılığın her yönüyle dikkat edilmesi gereken bir yaşam felsefesi olduğunu belirtti. "Işıklarda geçirdiğiniz 5 yıl boyunca sizlere sadece akademik dersler öğretilmedi" diyen Dayıoğlu, şöyle devam etti:

"Bu yuvada sizlere bir yaşam tarzı öğretildi. Bu kutsal ocaktan aldığınız değerler bütünü, hayatınızın sonuna kadar kullanacağınız tüm davranışlarınıza yön verecek evrensel değerlerdir. Teknolojik gelişmeler göstermektedir ki; geleceğin savaşlarını hava ve uzay gücünü iyi yönetenler kazanacaktır. Hiç şüphem yok ki sizler de Işıklar Askeri Hava Lisesinden aldığınız feyz ve donanımla geleceğin savaşlarında ülkemizin gurur kaynağı olacak ve ülke savunmasında çok önemli görevler üstleneceksiniz. Bizler komutanlarınız olarak şanlı Türk bayrağını en yükseklerde dalgalandıracağınıza gönülden inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Yüreklerinizden merhamet duygusu, ruhlarınızdan vatan, bayrak ve insanlık sevgisi hiç eksik olmasın. Yolunuz açık, bahtınız aydınlık olsun."

Haberin Devamı

Işıklar Askeri Lisesi 156. Dönem mezunlarını verdi

"GÖKYÜZÜNDEKİ SARSILMAZ GÜCE YENİ KATILAN AKINCILAR"

Dönem birincisi birincisi Seyit Alp Herdem de 156 dönem mezunları olarak bu yuvanın tarih kokulu duvarlarına soluklarını katmanın heyecanını ve gururunu yaşadıklarını belirtti. Işıklar Askeri Hava Lisesi'nin Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına birçok değerli komutan kazandırdığını dile getiren Herdem, şunları söyledi:

"Hava kuvvetlerinin saflarına 14 yaşında genç dimağlar olarak katılan bizler ilk yıllardan bu yana kazandığımız havacılık kültürü ve temel değerler anlayışıyla Hava Harp Okuluna hazır hale getirildik. Burada aldığımız eğitimi Hava Harp Okulu'nda alacağımız eğitimle birleştirerek Hava Kuvvetleri bünyesinde vatanımıza ve milletimize kanımızın son damlasına kadar en iyi şekilde hizmet edeceğiz. Aldığımız 5 yıllık çok kapsamlı eğitimde Hava Harp Okulu ve çağdaş yönetim kültürünü benimsemiş Türk hava ve uzay gücünün en etkin şekilde sevki için gerekli akademik, ahlaki, sosyal ve bedensel becerilerle donatıldık. Açılışından bu yana dünyanın en iyi lisesi olma hedefine doğru hızla ilerleyen okumuzda verilen eğitimi her alanda en iyi şekilde temsil etmek için var gücümüzle çalıştık. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere göklerde gösterdiği hedefimize ulaşabilmek amacıyla emin adımlarla yürüyen 156. dönem mezunları olarak bu yolda yılmadan devam edeceğiz. Gökyüzündeki sarsılmaz güce yeni katılan 'Akıncılar' olarak gayretimizi esirgemeyeceğiz."

Dönem birincisi Herdem'in yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından öğrencilere diplomaları verildi. Herdem diplomasını, Orgeneral Akın Öztürk'ün elinden aldı. Tören yürüşünün bitiminin ardından öğrenciler, ceplerinden çıkardıkları karanfilleri, tribünlerde oturan ailelerine doğru attı. Alanın ortasında toplanan ve okul marşlarını okuyan öğrenciler, daha sonra şapkalarını havaya atarak mezuniyetlerini kutladı.

BAKMADAN GEÇME!