Asırlık sokaklarda uyuşturucu korkusu

Güncelleme Tarihi:

Asırlık sokaklarda uyuşturucu korkusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2014 01:34

Hacıbayram Mahallesi’nde kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılan binalar, uyuşturucu satıcısı ve kullanıcılarına kaldı. Mahalleli molozlar arasında yapılan alemlere tepki göstererek, “Çocuklarımızı bu beladan uzak tutmak için evden çıkartmıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen mültecilerin Ankara’daki durağı Hacıbayram Mahallesi’nde mülteci sorununun yanına uyuşturucu kabusu eklendi. Adı uzun zamandır kentsel dönüşümle gündemde olan, yıkık binlalarla dolu sokaklarda, uyuşturucu satıcıları kol geziyor. Yıkıntıların arasındaki boş evleri kendilerine mesken tutan kullanıcılar, emniyet güçlerinden uzak ve başıboş olduğu için Hacıbayram’ı tercih ediyor. Bölgenin yerli aileleri çocuklarını evlerinden çıkartmadıklarını belirtiyor. Mahallenin 25 yıllık muhtarı Arif Akbaş, semtlerindeki sorunu “Hacıbayram’ın yerlileri bölgede bulunan tek okul da kapanınca başka yerlere taşındı. Uzun süre mücadele vererek mahallemizden uzaklaştırdığımız uyuşturucu belası bu nedenle yine hortladı” sözleriyle anlatıyor.

Haberin Devamı

KENDİ KENDİMİZE KALDIK

Hacıbayram Mahallesi’nde Ankara Valiliği, İl Özel İdare Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı ve birçok devlet kurumun ek binaları bulunuyor. Mahalle eski tarihi evleriyle yerli ve yabancı fotoğrafçıların objektifine malzeme sunarken, diğer yandan da Ankara’da mahalle kültürünün yaşatıldığı tek yer olarak anılıyor. Son yıllarda evlerini satarak mahalleden kopanların sayısı artınca, geriye kalanlar yıkıntı, mülteci sorunu ve asayişsizlikle baş başa kaldıklarını belirtiyor. “Bizi kendi kendimize bıraktılar” diyerek isyan eden mahalle sakinleri, kısa süre içinde mecburen bölgeden ayrılmak zorunda kalacaklarını düşünüyor.

YAŞAM SAVAŞI VERİYORLAR

Tarihi evlerle dolu olan sokak aralarında kalan Suriyeliler bir yandan yaşam savaşı verirken, diğer yandan uyuyşturucu kullanan gençlerin tehditleri ile karşı karşıya kalıyor. Mülteci olarak mahalleye sığınan Türkmen aile, “Uyuşturucu madde kullandıktan sonra kendilerinde olmayan kişiler bize karşı uygunsuz hareketlerde bulunarak saldırıyor. Zaten bizi diğer mahalleliler de sevmediği için bir şey yapamıyoruz. Yaşanan son olayda, bir arkadaşımız feci şekilde darp edildi” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLAR MAĞDUR OLUYOR

Hacıbayram Mahallesi’nde yaşanan keşmekeşin arasında en büyük sıkıntıyı çekenler ise çocuklar... Yıkıntılar arasında buldukları eşyalarla oyun oynayan minik bedenler, yüzlerinde gülümsemeyi eksik etmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!