Üniversite hocası Asuman Soykan'ın ölümü ile ilgili şok rapor

Güncelleme Tarihi:

Üniversite hocası Asuman Soykanın ölümü ile ilgili şok rapor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2014 12:31

Öğretim üyesi Asuman Soykan geçtiğimiz 30 Aralık akşamı otobüsle Bursa'dan, İstanbul'a geldi. Soykan’ın amacı İstanbul’da okuyan kızı ile yılbaşı geçirmekti. Alibeyköy aktarma merkezinden inen Soykan, bagajını almak üzereyken, aynı firmaya ait bir başka otobüsün altında kalarak can verdi. Otobüs şoförü, Soykan'a çarptığından habersiz yoluna deva etti. Yol üstü aracını yıkatan şoför, Esenler Otogar'ına polislerin gelmesi ile olaydan haberdar oldu. Mahkeme olay ile ilgili bilirkişi raporu istedi. Raporda şoför de Soykan da asli kusurlu sayıldı.

Haberin Devamı

Balıkesir Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Abdullah Soykan'ın aynı üniversite hocalık yapan eşi Asuman Soykan, İstanbul'da okuyan kızı ile yılbaşını geçirmek için Bursa'dan İstanbul'a geldi. Kamil Koç firmasına ait otobüsünün 1 numaralı koltuğunda yolculuk yapan

Üniversite hocası Asuman Soykanın ölümü ile ilgili şok rapor
Soykan 19:53'de otobüsten indi. İner inmez de kızını arayarak, Beşiktaş servisine bineceğini söyledi.

İNDİKTEN 4 DAKİKA SONRA…
Soykan, elindeki bagaj fişi ile valizini almaya çalıştığı sırada aynı firmaya ait bir başka otobüsün, çıkış için manevra yaptığı sırada otobüsün çarpması ile yere düştü. 1.70 boyundaki Soykan 40 metre kadar yerde sürüklendikten sonra feci bir biçimde can verdi. Soykan'ın inmesi ile ölümü arasında geçen süre yalnızca 4 dakika olarak kayıtlara yansıdı.

Haberin Devamı

'FARKETMEDİ' YOLA DEVAM ETTİ
20 yıllık uzun yol şoförü olduğunu söyleyen Mehmet Ali Önal, kendi ifadesine göre olayı fark etmeden Otogar'a doğru hareket etti. Önal, Otogar'a varmadan önce de uğradığı benzin istasyonunda aracını yıkattı.
Polislerin otogara gelmesi ile olaydan haberdar olduğunu söyleyen Önal, Alibeyköy'den çıkış yaptığı sırada etrafına baktığını, ancak etraftan kimseyi fark etmediğini söyledi.

TELEFONU BAŞKASI AÇTI
Üniversite öğrencisi Afra Alpinaz Soykan ise, annesinin gecikmesi nedeniyle, olaydan habersiz annesini telefonla aradı. Ancak bir başka kişini telefonu açtı, annesinin kaza geçirdiğini söyledi. Karakola giden Soykan, annesine ait el çantası ve şalının kendisine teslim edilmesi ile annesin yaşamını yitirdiğini öğrendi.

‘RAPORA İTİRAZ EDECEĞİZ’

Otobüs şoförü Önal savcılığın tutuklaması istemi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, adli kontrol şartı ile Önal'ı serbest bıraktı. Önal hakkında İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme, olay ile ilgili bilirkişi raporu talebinde bulundu. Doç. Dr. Selman Bayoğlu raporunda tesis yöneticisini tali, otobüs şoförü Önal ile asli kusurlu, ölen Asuman Soykan'ı ise, gerekli dikkati göstermemesi nedeni ile asli kusurlu saydı. Soykan Ailesi’nin avukatı Derya Kandil Şener, bilirkişi raporuna itiraz edeceklerini ifade ederek, yeni bir bilirkişi raporunun istenilmesini talep edeceklerini ifade etti.

Haberin Devamı

dgokce@hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME!