Hedef Paralimpik Oyunlar

Güncelleme Tarihi:

Hedef Paralimpik Oyunlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2014 11:41

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy, görme engelliler futbolunda öncelikli hedeflerinin 2016 yılında Brezilya'da yapılacak Paralimpik Oyunları'na katılabilmek adına gereken kotaları doldurabilmek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Gürsoy, geçen sene Avrupa şampiyonasında üçüncü olduklarını ve kasım ayında Japonya'da yapılacak dünya şampiyonasına katılabilme hakkını elde ettiklerini belirterek, "Görme engelliler futbolu paralimpik bir branş. Öncelikli hedefimiz, 2016 yılında Brezilya'da yapılacak Paralimpik Oyunları'na katılabilmek adına gereken kotaları doldurabilmek. Dünya şampiyonasındaki derecemiz ve diğer kotalarla birlikte Paralimpik Oyunları'nda ülkemizi temsil etmek istiyoruz" diye konuştu.

Milli takımın hafta başında toplanarak hazırlık döneminin ilk kampına başladığını ifade eden Gürsoy, "Geçtiğimiz aylarda İngiltere'de hazırlık kampı yaptık ve İngiltere ve Almanya milli takımlarıyla hazırlık maçları oynadık. TFF ve Görme Engelliler Federasyonu birlikte hareket ederek hem görme engelli futbolunun gelişmesini sağlayacak, hem de oyuncularımıza uluslararası tecrübe kazandıracak birçok projeyi yapıyoruz" ifadelerini kullandı.


'Misyonumuz engelli futbolunu dünya standartlarının üzerine çıkarmak'


TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in direktifleriyle yeniden kurulan Engelliler Koordinasyon Kurulu'nın misyonunu, "Engelli futbolunu dünya standartlarının üzerine çıkarmak" olarak ifade eden Gürsoy, şöyle devam etti:

"Bu kurulun kurulmasıyla bütün branşlarımızda lig oluşturduk. UEFA'nın en önem verdiği branşlardan birisi görme engelli futboludur. UEFA, hem Uluslararası Görme Engelliler Spor Federasyonu'nu maddi olarak destekler, hem de verdiği önemi gösterebilmek için Avrupa futbol şampiyonalarında çeyrek final maçlarından önce gösteri maçları yaptırmıştır. Bu çerçevede TFF olarak finansal desteğimizi sağlarken, Görme Engelliler Federasyonu ile stratejik işbirliği yaptık. Bunun yanında iletişim, pazarlama ve teknoloji sponsoru ekleme ihtiyacı duyduk. Ligimizin ismini 'Turkcell Sesi Görenler Futbol Ligi' olarak belirledik. Lig maçlarının yayınını TRT'den yaparak halkaları birleştirdik."


'Adım adım büyüyoruz'


Ömer Gürsoy, yapılan çalışmaların ve üretilen projelerin meyvelerini toplamaya başladıklarına dikkati çekerek, görme engelli futbolunun her geçen gün adım adım büyüdüğünü belirtti.

2012 yılında İngiltere'de yapılan Paralimpik Oyunları'na "wild card" ile katıldıklarını ve gol atmayı başaramadıklarını belirten Gürsoy, "Olimpiyatlar, ilk büyük turnuvamızdı ve Türkiye'de ligimiz bulunmuyordu. Çok uzun soluklu kamplarla hazırlık yapılmasının dezavantajını yaşamıştık. Ligimizin kurulmasıyla artık daha rekabetçi bir yapı oluştu. Takımlarımız artık hiçbir ülkede olmayan bir lig formatıyla mücadele ediyor. Bu yapının, hem dünya şampiyonası hem de olimpiyat oyunlarında milli takımımıza önemli katkı yapacağını düşünüyorum" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!