Gençlerbirliği'nde "yaprak" kıpırdamıyor

Güncelleme Tarihi:

Gençlerbirliğinde yaprak kıpırdamıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2014 11:41

Spor Toto Süper Lig'de sezon bitmeden kadrosuna ilk takviyeyi yapan ekip Gençlerbirliği'nde uzun süredir adeta "yaprak" kıpırdamıyor.

Haberin Devamı

Başkent temsilcisi yönetimince genel menajer Cem Onuk'un yardımcılığının ardından teknik menajerliğe getirilen ve başkan Cavcav ile transfer çalışmalarını yürüten Ferda Ramanlı, 2013-2014 sezonu bitmeden Alman Erzgerbirge Aue takımından gurbetçi Guido Koçer'i transfer ederek, kadro güçlendirme çalışmalarına başladı. Kartalspor'dan golcü Ersel Aslıyüksek, Bucaspor'dan Taylan Antalyalı ve yeni teknik direktör Kemal Özdeş'in eski takımı Manisaspor'dan Hikmet Balioğlu'nu kırmızı-siyahlı renklere bağlayan Ramanlı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 5+3 kararına göre yapılacak yabancı planlamasına ilişkin hazırlıkları da gerçekleştirdi.

Kırmızı-siyahlı kulüp, başkan İlhan Cavcav ve Ramanlı'nın yönetiminde yapılan planlamaya göre öncelikle sözleşmesi sona eren Kulusic, Zec ve Gosso ile sözleşme yenilemedi. Uzun yıllardır başkentte futbol hayatını sürdüren Kulusic ve Zec ile Fildişi Sahilli Gosso'ya yeni sözleşme teklif etmeyen Gençlerbirliği yönetimi, böylelikle kadrosundaki yabancı sayısını da 9'a düşürdü ancak transfer planlamalarını yapan Ramanlı ile de sözleşme yenilemedi.

Kırmızı-siyahlıların "Sırp düğümü"

TFF'nin 5+3 kararına göre yabancı futbolcu planlaması yapmaya çalışan Gençlerbirliği'nde Ramanlı'nın ayrılmasıyla birlikte düşünülen yabancı futbolcu transferleri de "rafa" kaldırılmış durumda. Kadrodaki Sırp futbolcuların durumunun nedeniyle de adeta eli kolu bağlanan kırmızı-siyahlı yönetim ilk olarak ekipteki Sırp futbolculardan Smiljanic'e kadroda düşünülmediğini iletti ve takım bulmasını istedi. Aynı ülkeden transfer edilen Tosic, Tomic ve Petrovic'i de bonservis bedeli kazanarak satmak için çalışmalar yapan kırmızı-siyahlı yönetim, İspanya 2. Lig ekiplerinden Sporting Gijon'a kiralık verilen Lekic'i de sezon öncesi hazırlıklarının ilk etabına davet etti.

Cavcav'ın transfer politikası "tasarruf"

Kadro yapılanmasını "tasarruf öncelikli" planlayan Cavcav liderliğindeki başkent yönetimi, geçen sezonu, İspanya 2. Ligi'nde 34 maçta 12 gol ve 4 asistle tamamlayan Lekic'i yeni sezonda kadroda tutmayı ya da bonservisinden para kazanmanın hesaplarını yapıyor. Öncelikle Samsunspor'da kiralık forma giyen Ekigho ya da Similjanic ile yolları ayırmayı planlayan Gençlerbirliği'nin kadrosunda İsveçli kaleci Duhlin, BATE Borisov'dan transfer edilen Radkov ve geçen sezon attığı gollerle dikkati çeken Stancu da bulunuyor.

Sırp futbolcuların durumuna göre hareket etmek zorunda kalan kırmızı-siyahlı yönetimde başkan Cavcav, "ekonomik davranıp" sezon öncesi yabancı transferi yapmayarak, kadrodaki isimlerle sezona başlama ihtimalini de göz önünde bulunduruyor. Bu durumda dahi başkent temsilcisinin 5+3 kuralı gereği en az bir oyuncusuyla yollarını ayırması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!