Yeni penisilinler bulamazsak...

Güncelleme Tarihi:

Yeni penisilinler bulamazsak...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2014 09:54

İngiltere Başbakanı David Cameron, antibiyotiklere dayanıklı mikroplara karşı yeni tedaviler geliştirilmezse, insanlığın ‘karanlık çağlara dönme tehlikesi ile karşı karşıya kalacağını’ söyledi ve İngiltere’nin bu alandaki araştırmalarda başı çekeceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Başbakan Cameron, Goldman Sachs’ın eski baş ekonomisti Jim O’neill’in yöneteceği uluslararası bir panelin, yeni antibiyotiklerin üretilmesi için bir yol haritası hazırlayacağını söyledi. Cameron, geçen ay Brüksel’de gerçekleşen G7 zirvesinde Almanya Başbakanı Angela Merkel ve ABD başkanı Barack Obama’nın da desteğini aldığını açıkladı.

HER YIL 25 BİN KİŞİ ÖLÜYOR
Başbakan Cameron, “Eğer bir an önce harekete geçmezsek korkunç bir senaryo gerçek olacak ve şu anda tedavi edebildiğimiz enfeksiyonlar ve yaralanmalar yeniden can almaya başlayacak. İnsanlık tıbbın karanlık çağlarına geri dönecek. Penisilin’i 1928 yılında bir İngiliz, Alexander Fleming bulmuştu. Bugün de bu potansiyel global sağlık problemi ile savaşta İngiltere’nin başı çekiyor oluşu çok güzel bir şey” dedi.

Antibiyotiğe dayanıklı bakterilerin her yıl Avupa’da 25 bin kişinin ölümüne neden olduğuna inanılıyor ve son 25 yılda yeni bir antibiyotik sınıfı keşfedilemedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!