AB marşına sırtını döndü

Güncelleme Tarihi:

AB marşına sırtını döndü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2014 09:46

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Fransa’daki açılış töreninde İngiltere’nin aşırı sağcı partisi UKIP milletvekilleri Avrupa Birliği (AB) marşını çalan orkestraya ve Avrupa Birliği bayrağına sırtlarını döndü.

Haberin Devamı

UKIP milletvekillerinin ve parti lideri Nigel Farage’ın protestosu Sosyalist Alman siyasetçi Martin Schulz’un İngiltere’nin tüm itirazlarına rağmen bir kez daha AP Başkanlığı’na seçilmesinin ardından geldi. Mayıs ayındaki AP seçimlerinde ezici bir galibiyet kazanan AB ve Göç karşıtı UKIP’ın başkan yardımcısı Paul Nuttall, “Biz AB bayrağını ve marşını tanımıyor ve İngiliz halkının reddettiği bir siyasi birliği temsil eden bu sembollere saygı duymuyoruz. Biz bu birliğin milyonlarca Avrupalıyı işsizlik ve fakirliğe sürükleyecek, ulusal demokrasimizi görmezden gelecek federalist bir yapıya dönüşmesini engellemek için elimizden geleni yapacağız. Biz AB bayrağı ve marşı için değil, sadece halkımız için ayağa kalkarız” dedi.

TEPKİ ÇEKTİ

İngiliz Liberal Demokrat Parti’den AP milletvekili Catherine Bearder, UKIP’in protestosunu “Şok edici bir saygısızlık ve kabalık örneği” olarak tanımladı.

Alman bestecisi Ludwig van Beethoven’ın 9. Senfonisi, Friedrich Schiller’in ‘Neşeye Övgü’ şiirine uyarlanmış son bölümü, 1985 yılında AB’nin resmi marşı olarak kabul edildi. Marşın, “Avrupa’nın özgürlük, barış ve birlik” gibi ideallerini temsil ettiğini belirten AB, marşın kesinlikle ülkelerin ulusal marşlarının yerini almaya çalışmadığını sadece “Birlik üyesi ülkelerin paylaştığı değerleri kutladığını” söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!