Telefonu yaklaştıran parasını çekecek

Güncelleme Tarihi:

Telefonu yaklaştıran parasını çekecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2014 09:42

Akbank Direkt Mobil, iBeacon teknolojisi ile “tek tuşla” ATM’den para çekme olanağını müşterilerinin hizmetine sunuyor.

Haberin Devamı

Akbank müşterileri, Bankanın teknik ekiplerinin mobil teknoloji alanındaki partnerleri Valensas ile birlikte geliştirdiği yeni uygulama ile artık ATM'den, kart veya kod kullanmadan, IPhone’larını ATM’ye yaklaştırarak para çekebilecekler. Başlangıçta, toplam 6 Akbank ATM’sinde kullanılmaya başlayacak dünyanın ilk iPhone ile iBeacon teknolojisi kullanarak para çekme uygulaması, zamanla yaygınlaştırılacak.

Akbank Direkt Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada mobil bankacılık alanındaki çalışmaları, alanının uzmanlarından oluşan bir ekip ile aralıksız sürdürdüklerini belirtti ve ekledi:

"Şimdi de dünyada ilk kez olarak, iBeacon teknolojisi ile para çekme özelliğini müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz. iBeacon teknolojisi ile dünyada ilk kez para çekebilmek için iPhone telefon sahibi müşterilerimizin Apple Store'dan ücretsiz uygulamamızı indirmeleri yeterli olacak. Sonrası çok kolay; çünkü geliştirdiğimiz bu yeni uygulama ile, Akbank müşterileri, iBeacon özelliği bulunan ATM’lerimizden kartsız, referans kodsuz bir kaç saniye içinde para çekebilecek."

Apple’ın hizmete sunduğu yeni bir teknoloji olan iBeacon, iOS7 işletim sistemi üzerinden, Konum Servislerinin kapsamını genişletiyor ve konum belirlemek için Bluetooth sinyali kullanıyor. Buna göre; Akbank Direkt Mobil’de yer alacak iBeacon ile para çekme işlemini yapıp tutar belirten Akbank müşterileri, iBeacon özelliği olan ATM’lere telefonunu yaklaştırıp ATM’de 1 tuşuna basarak para çekme işlemini tamamlayabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!