ABD Başkanı Obama'dan Tim Howard'a: O sakalları kes

Güncelleme Tarihi:

ABD Başkanı Obamadan Tim Howarda: O sakalları kes
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2014 01:41

FIFA 2014 Dünya Kupası'nda ikinci turda Belçika'ya elenen ABD Milli Takımı'nın bu maçta gösterdiği performansla yıldızlaşarak tarihe geçen kalecisi Tim Howard, fenomen olma yolunda ilerliyor.

Haberin Devamı

Belçika maçında yaptığı 16 kurtarışla Dünya Kupası rekorunu ele geçiren 35 yaşındaki tecrübeli kaleciyi tebrik eden isimlerden biri de ABD Başkanı Barack Obama oldu.

Howard ve ABD Milli Takımı kaptanı Clint Dempsey'yi telefonla arayarak, kendilerini gösterdikleri liderlik ve takımın turnuvada sergilediği performanstan dolayı kutlayan Obama, "Bizleri gururlandırdınız" dedi.

ABD Başkanı Obamadan Tim Howarda: O sakalları kes

Obama, Howard ve Dempsey aracılığıyla, ABD Milli Takımı Teknik Direktörü Jürgen Klinsmann ve tüm futbolculara da tebriklerini iletti.

Obama, ülkesinde kahraman ilan edilen Howard'a şaka yoluyla bazı tavsiyeler vermekten de geri kalmadı. ABD Başkanı, "Tim, eve döndüğünde sana olan ilgiden nasıl kurtulacaksın bilmiyorum. Belki sakallarını kesersen, seni tanımazlar" diye espri yaptı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

"BİRAZ ANTREMANLA..."
ABD Savunma Bakanı Hagel da Howard'ı arayarak, Dünya Kupası'nda gösterdiği performanstan dolayı teşekkür etti.

Pentagon'dan yapılan açıklamaya göre; Hagel, Howard'ı ve tüm takımı Pentagon'a davet ederken, başarılı kaleciye, "Biraz antrenmanla bir gün gerçek Savunma Bakanı olabilirsin" diyerek espri yaptı.

WIKIPEDIA'DA "SAVUNMA BAKANI" OLDU
İnternetin en büyük dijital ansiklopedisi Wikipedia da Howard'ın Belçika maçındaki tarihi performansından sonra İngiliz kulübü Everton'da forma giyen kaleciyi, "ABD Savunma Bakanı" ilan etti. Wikipedia editörleri tarafından yapılan bu jestin ardından, kısa süre sonra "ABD Savunma Bakanı" tekrar Chuck Hagel olarak değiştirildi.

ABD Başkanı Obamadan Tim Howarda: O sakalları kes


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!