Başbakan istifa etmesine gerek yok

Güncelleme Tarihi:

Başbakan istifa etmesine gerek yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2014 01:40

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti MKYK toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olması nedeniyle, Başbakanlık görevinden istifa etmesi gerektiği görüşleri için Kurtulmuş şunları söyledi: “Türkiye’deki yasal mevzuat ortadadır. Sayın Başbakanımızın bu yasal mevzuat çerçevesinde eğer milletimiz teveccüh eder kendisini seçerse, 28 Ağustos gününe kadar, yani cumhurbaşkanı görevini devralacağı güne kadar partimizin Genel Başkanı ve Başbakan olarak devam etmesinde hiç bir yasal sakınca yoktur. Muhalefet böyle şeyler yapar, normaldir. Muhalefete şunu tavsiye ederim; bunlarla uğraşacağına önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerine yoğunlaşsınlar. Kendileri açısından daha iyi olur.

YSK’NIN YASAL DAYANAĞI YOK

(YSK bu yönde karar alırsa alternatif plan söz konusu mu?) Yüksek Seçim Kurulu’nun bu yönde karar almasını gerektirecek elinde yasal bir dayanağının olması lazım. Böyle bir yasal dayanak yok. YSK’nın bu yönde karar alacağını zannetmiyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!