İntikam ateşi

Güncelleme Tarihi:

İntikam ateşi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2014 01:08

Kaçırılan üç Yahudi gencin ölüsünün bulunmasından iki gün sonra bu defa 17 yaşındaki Filistinli bir çocuk kaçırılarak öldürüldü. Filistin yönetimi, olaydan Yahudi yerleşimcileri sorumlu tuttu. Çatışma çıktı. İsrail Başbakanı Netanyahu, “Kimse kendi elleriyle hukuk aramaya kalmasın” diye sert çıktı.

Haberin Devamı

3 Yahudi öğrencinin geçtiğimiz pazartesi ölü bulunmasının ardından dün sabah Kudüs’te 17 yaşındaki Muhammed Hüseyin Ebu Hudayr adlı bir Filistinli çocuğun kaçırılıp öldürülmesi bölgede gerilimi artırdı. Olayın ardından kentin Şufat semtinde toplanan Filistinliler ile İsrail polisi arasında çatışmalar çıktı. Fransız haber ajansı AFP, çatışmalarda polisin plastik mermi kullandığını ve aralarında 6 gazetecinin de bulunduğu en az 35 kişinin yaralandığını duyurdu. Öldürülen çocuğun 44 yaşındaki annesi Süha Ebu Hudayr evinde akrabaları ve yakınlarının yanında sessizce otururken bazen gözyaşlarına boğuldu.

BİZE SEMPATİ YOK:

AA’ya konuşan acılı anne, “Oğlum sabah namazı için camiye gitti. Yarım saat sonra yeğenim aceleyle eve gelerek onun kaçırıldığını söyledi. Boş yere adını seslenerek, numarasını çevirerek dışarı koştum” dedi. “Uluslararası topluluk üç Yahudi öğrenci için sempati gösterdi, ama aynı hassasiyeti bize göstermiyorlar” diyen acılı anne, “İsrail, üç kişi için Filistinlileri tutukladı, öldürdü, evlerini yıktı. Benim oğlum için ne yapacaklar? Onların herhangi bir şey yapmalarını beklemiyorum” diye konuştu. Kurbanın kuzenlerinden biri olan Ansam Ebu Hudayr, “Muhammed’i sabah namazından hemen önce üç İsraillinin otomobille kaçırdığını biliyoruz. Bir tanık onları gördü ve otomobillerinin plakasını aldı” dedi.

Haberin Devamı

MOBESE KAYITLARI:

Öldürülen çocuğun evinin yanındaki dükkânda bulunan mobese kayıtları incelendi. Görüntülere göre sabah namazını Mescid-i Aksa’da kılmak için Şufat semtindeki evinden çıkan 17 yaşındaki Hudayr’ın yanında beyaz bir araç beliriyor. Araçtan inen 2 İsrailli yerleşimci, önce Ebu Hudayr’a bir şeyler soruyor ardından Filistinli genci zor kullanarak araca bindiriyor. Araç da Batı Kudüs yönünde ilerliyor.

NETANYAHU: ALÇAKÇA CİNAYET:

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’dan cinayeti kınamasını istedi. Netanyahu da, “alçakça cinayet” olarak tanımladığı olayı kınayarak, “Kimse kendi elleriyle hukuk aramaya kalkmasın. İsrail, kanunların olduğu bir ulustur ve herkes bu kanunlara uymalıdır” dedi. Öte yandan İsrail’in Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat da yaptığı yazılı açıklamada, “Bu korkunç ve barbarca eylemi şiddetle kınıyorum. Bu bizim yolumuz değildir” ifadelerini kullandı.

Daily Beast:

Haberin Devamı

İsrail’in aradığı Hamas sorumlusu Türkiye’de

İsrail’in kaçırma olayının elebaşısı olarak gördüğü Hamas komutanı Salih el Arouri’nin Türkiye’de kaldığı öne sürüldü. ABD’li haber sitesi Daily Beast, “İsrail, kaçırma olaylarının elebaşısı Türkiye’de otururken Gazze’yi bombalıyor” diye yazdı. Siteye konuşan Amerikan düşünce kuruluşu Washington Yakın Doğu Araştırmaları Enstitüsü’nden Matthew Levitt, “İsrailliler onun son iki yıldır Batı Şeria’da gerçekleşen kaçırma olaylarının kilit sorumlularından biri olduğunu söylüyordu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!