'Gidenin yeri mutlaka dolar'

Güncelleme Tarihi:

Gidenin yeri mutlaka dolar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2014 15:58

Beşiktaş'ın yıldızları Olcay Şahan ve Necip Uysal önce görsel sonrada yazılı medyaya konuştular.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın yıldızları Olcay Şahan ve Necip Uysal önce görsel sonra da yazılı medyaya konuştular.

Necip: Güzel bir kamp ortamı var. Sahalar güzel. Otelimiz güzel. Birkaç arkadaşımız da gelince eksiklikler tamamlanacak. Geçen yıldan sakatlığım vardı, onu atlatmak üzereyim. Bu kampta takımla yer alacağım.

Olcay:
Çok işi bir arkadaşlık var. Dört final maçımız var. Çok iyi hazırlanmak istiyoruz. İyi çalışıyoruz, umarım sakatlıklardan uzak şekilde devam eder.

Necip: Mevkiim orta saha. Beni nerede oynatırsa hocamın dediklerini yapmaya çalışıyorum. Sağ bekte de iyi olduğumu düşünüyorum. Defansif olarak özelliklerim biraz daha ön planda. Her zaman hazırım.

Necip: Orta saha hücuma yönelik defansa yönelik de oynaman gerekiyor. Sağ bek ve stoperde oynadım bu sezon. Bu da savunmaya önem verince hücuma çıkamıyorsunuz fazla.

Olcay: İnşaallah böyle devam eder. Veli ile kapışıyoruz hep. Maalesef birkaç maçta erken çıktığımda o benden erken gitti. Forvet arkasında verimli olabilir miyim diye düşünüyorum. Hocam nerede derse, takımın ihtiyacı neredeyse orada forma giyiyorum. Hücumda sağda, solda ve ortada da oynarım seve seve.

Necip: Transfer olaylarını hoca yönetim bakıyor. Biz takım olarak iyi olduğumuzu düşünüyorum. Elbette gidenler oldu, onların yeri dolacaktır.

Olcay: Son iki yıldır buradayım. Allaha şükür sakatlanmadım. Anne ve babama borçluyum sakatlanmamamı. Onlarla birlikte yaşıyorum. Necip geçen yıl 5-6 maç fedakarlık yaparak oynadı. Bazıları da şanssızdı. Kendine bakmayan futbolcu büyük kulüplerde başaramaz. Kazandığımızda da takım halinde kazanıyoruz. Bireysel olarak kazandığımız maçlar çok nadir.

Necip: Gençler ara ara bizimle idmanlara çıkıyordu. Onlarla konuşuyoruz. Benim 13. Senem olacak. Önemli olan kalıcı olmak, gelip gitmek değil. İnşaallah uzun yıllar Beşiktaş forması giyecek arkadaşlarımız vardır.
Sahada ve saha dışında elimden geleni yapmaya çalışıyorum. İstikrarı yakalamak önemli. Umarım futbolu burada bırakırım.

Olcay: Her mağlubiyet ve beraberlikte konuşuluyor. Galibiyetlerde de. Kırılma anları, son Sivas maçı değildi. Kırılma anı Konyaspor deplasmanıydı. Son dakikada gol yedik ve yıkıldık. Geçen sezon haksız yere cezalara uğradık ve hakem kararlarına. Bu sezon taraftarın müthiş desteğiyle daha iyisini yapmak ve daha başarılı olmak istiyoruz.
Sabırsızlıkla stadın açılmasını bekliyoruz. Orada ortalama 3-4 gol atıyoruz. Stat bitince bizi orada kolay kolay yenecek takım görmüyorum.

Necip: Atmosferini özledim. Resmen orada 1-0 üstün başlıyoruz. İnşaallah biter de oynarız.

GAZETECİLERE AÇIKLAMALARI…

Necip: Sonuçta başlarken şampiyon olacağız diye başlıyoruz. Seyirci faktörü çok önemli. Olsaydı olabilirdik diye düşünüyorum. Olcay 10 kere gidiyor ve çok çalışıyor. Defansa da yardım ediyor. Çok koşu yapıyor. Gelmese bile zorluyor. 2. ve 3.sünde atıyor. Allah çalışana verir.

Olcay: Benim için kanat oyuncusu için özgüven gerekli. Hoca da bu özgüveni veriyor. Yorulduğum halde koşuyorum. Maçın kaderini değiştirebilir. Yoruldum diye durmuyorum. 10 numarayı giyiyorum; ancak bu pozisyona talip değilim. Türkiye’nin en iyi 10 numaralarından birisi bizde, Oğuzhan. 8 gibi görüyorsunuz; ama gelecek yıllarda büyük bir kulübe gidebilir. Yetenekleri ortada, kafasını sadece futbola verirse çok iyi yerlere gelecek. Necip, Atiba ve Veli gibi arkasında üç tane kapı gibi futbolumuz var. Ben onun için orta sahaya fazla yönelmiyorum. Necip bizim jokerimiz. Her pozisyonda oynayabiliyor.

Necip: Mevkiiler hocanın tercihi. Beni de sağ açıkta daha yararlı görüyor sanırım. Her yerde oynayabilmeli futbolcular. Kaleye koysalar dahi orada da olmak isterim. Dışarıda olacağıma sahada olmak isterim.

Olcay:
Almanlar kazanacak diyorum, mentalide ve şansları onlardan yana. Şans ve disiplinle birlikte. Mücadele edersen şans da otomatikmen geliyor. En iyi oynayan da Hollanda. Kötü günleri gelecek ve onlar kaybedecek. Brezilya ilk maçı hakemle kazandı. Meksika onları dağıttı ikinci maçta.

Necip:
Favorim Kolombiya.

Necip:
Bireysel olarak hiç kimse bir şey yapamaz. Takım olduğumuz için takım olarak hareket ettiğimiz için.

Olcay:
Son 6 ay Fernandes yoktu. Hugo da ayrıldı. Onun yerine 13 gol atan Cenk Tosun geldi. En iyi yerli forvetler bizde. Ömer’in Antalya’daki yaptıkları ortada. Mustafa ve Cenk milli futbolcu. Takım oynarsak başarılı oluruz. Beşiktaş kulübü takım halinde başarıya ulaşabilir. Hepimiz iyiysek kazanıyoruz.

Necip:
Herkes yaş olarak denk olduğundan arkadaşlık üst düzeyde. Futbolun dışında da her zaman beraberiz.

Olcay:
Fazla sürkülasyon olmadığı için arkadaşlık ortamı korunuyor. Ben ilk geldiğim sezonda sadece Veli ile birlikteyim. Necip’i de evden çıkartabiliyoruz artık. Hep ailesiyle. Dışarıda da görüşüyoruz. Arkadaşlıktan kardeşliğe dönmüş oluyorsun. Yemeğe vs. Oğuzhan da öyle. Hatasını telafi etmek için sahada elinizden geleni yapıyorsunuz. Düğün şampiyon olduktan sonra inşallah. Nişanlandık, Gelecek Haziran’da çifte düğün inşallah. Gol sevincim yine aynı olacak. Kalp gösteriyordu. Yüzüğümü de öperim artık farklı olarak. Akşamları magazin basıncıları benim siteye gelsinler. Orada çekebilirler. Aileyle yaşamak önemli. Dışarıya çıkmak canım çekiyor; ama bunu doğru zamanda yapmak önemli. İzin günü dışarıda yakaladık yazamazlar zaten.

Olcay:
Gökhan çok iyi bir futbolcu. Öyle biri takımda olursa bizi mutlu eder. Geçen sezon saha içerisinde gösterdikleri belli. Yazılanları okuyoruz. Futbolcular gelse gelmese iyi olur mu diye konuşuyor arasında.
Şampiyonlar Ligi müziği şu an kulağa hayal gibi geliyor. (olumlu anlamda söylüyor) Hayatımda hiç oynamadım Devler Ligi’nde. Konyaspor maçını kazansak aradaki puan farkı 4’e çıkıyor. Karabük maçı bir puandı ve bizi kurtarabilirdi. Şu an eleme maçları var, bu yoldan devam edeceğiz.

Necip: Konya maçında hakem o faulü verse başka olabilirdi. Olimpiyat Stadı’nda oynamak bizi olumsuz etkiliyor. Reklam filmini beğendik Vodafone Arena’nın. Rol benimdi, ortadaydım; ama rolü Olcay’a verdim.
Solum Necip, sağım Oğuzhan. Sonradan baktık ki konuşan benim.

Necip: Oğuzhan ayağıyla sadece durdurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!