'Yamyam polis' serbest bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Yamyam polis serbest bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2014 01:08

New York'ta eşini öldürmeyi ve başka bir kadını da pişirip yemeyi planlamaktan suçlu bulunan eski polis memuru Gilberto Valle hakkındaki mahkeme kararı federal savcı tarafından bozulunca, Amerikalı polis serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Yamyam polis serbest bırakıldı

Savcı Paul Gardephe, geçen yıl Mart ayında suçlu bulunan Valle hakkındaki mahkeme kararının gerekçesi olarak gösterilen kanıtların 'yetersiz' olduğu hükmüne varıp mahkeme kararını bozdu.

Savcı, Valle'nin yalnızca internetteki fetiş sohbet odalarında 'rol üstlenme oyununa' katıldığını ve karısını öldürme, diğer kadınları da pişirip yeme üzerine yaptığı sohbetleri 'hayata geçirme planları yaptığı' suçlamasının da geçersiz olduğu kararına vardı.

Amerikan medyasında 'yamyam polis' olarak anılan Valle, Salı günü serbest bırakıldı.

Adam kaçırmaya teşebbüs suçlamasından aklanan Valle hakkındaki, kadınların kişisel bilgilerine ulaşma amacıyla gizli güvenlik bilgilerine uygunsuz şekilde erişim sağlama suçlaması devam ediyor.

Haberin Devamı

Duruşmada savcılar, Valle'nin, kaçırılması için 5 bin dolara New Jersey'li bir adamla anlaştığı söylenen bir kadının evinin bulunduğu sokağı ziyaret ettiğini söyledi.

Valle ayrıca, bir kişiyi bağlamak için kullanılabilecek en iyi halatı ve yine bir kişinin bilincini kaybetmesini sağlayacak en etkili ilacı bulmak için internette aramalar yaptı.

İNTERNET ARAMALARI
Valle'nin internette arama yaptığı kelimeler arasında "insan eti" ve "fuhuş amacıyla insan ticareti" de vardı.

Duruşmada, Valle'nin karısı Kathleen Mangan da eşi aleyhine tanıklık etti.

Mangan dizüstü bilgisayarında, eşinin fetiş planlarının ayrıntılarını içeren binlerce e-posta bulduğunu dile getirdi.

Mangan, e-postalarda Valle'nin 'korkutma amacıyla iki kadına nasıl birbirlerinin gözü önünde tecavüz edilebileceğine" ve "bir diğer kadının da nasıl ateşte kızartılabileceğine" ilişkin ifadeleri bulunduğunu söyledi.

Valle'nin avukatı Julia Gatto suçlamaların ardından, mahkeme jürisinin 'hiç kimsenin zarar görmediği gerçeği' yerine, 'tuhaf ve açıkça iğrenç düşüncelere odaklandığını' söyledi.

Gatto, "Valle, 7 ayı hücre hapsi olmak üzere 18 ay boyunca cezaevinde tutuldu. Üstelik işlemediği bir suç yüzünden" dedi.

Haberin Devamı

Mahkeme dışında yaptığı açıklamada Valle de, "çocukça" olduğunu söylediği hareketlerinden dolayı özür diledi.

Kararın temyiz edilmesi bekleniyor.

İlgili Haber:

New York polisi yamyamlık planlarından suçlu bulundu

Yamyam polis serbest bırakıldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!